Demos is een team nomadische kenniswerkers. We volgen maatschappelijke ontwikkelingen die de cultuur-, jeugdwerk- en sportsector vormgeven en werken aan gelijkheid en participatie. We staan voor cultuur, jeugdwerk en sport die aansturen op maatschappelijke veranderingen en bouwen aan een meer open, inclusieve en democratische samenleving.
Projectoproep Arts in Society Award - 2019-2020
item_left
item_right
Projectoproep Arts in Society Award - 2019-2020
Je hebt een bijzondere belangstelling voor maatschappelijke uitdagingen? En je bent geprikkeld om deze artistiek te vertalen? Met de Arts in Society Award kan je dit realiseren in een participatief kunstproject waarin je werkt met mensen in een kwetsbare positie. Lees verder en dien jouw voorstel in vóór 28 november!
De Arts in Society Award is een projectoproep van Cera in samenwerking met Demos en verschillende kunsthogescholen uit Brussel en Vlaanderen. Met Arts in Society Award willen we jonge kunstenaars die actief zijn in verschillende disciplines stimuleren om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. En dit in samenwerking met een partnerorganisatie die vanuit haar dagelijkse werking in contact is met mensen in een kwetsbare positie.
Voor wie?
- Alumni, onderzoekers, bachelor- en masterstudenten en studenten van de specifieke lerarenopleiding van het KASK & Conservatorium / School of Arts HoGent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, LUCA School of Arts, PXL-MAD School of Arts, RITSC, Koninklijk Conservatorium Brussel en Sint Lucas Antwerpen.
- Meerdere keren deelnemen aan Arts in Society Award kan, maar maximum één keer in elk van de volgende categorieën: als bachelorstudent, masterstudent, student specifieke lerarenopleiding, alumnus en onderzoeker.
- Individueel of in groep: we moedigen samenwerking met andere jonge kunstenaars aan, maar je kunt ook individueel een projectvoorstel indienen.
Waarom deelnemen?
- Voor projecten van een individuele student/alumnus/onderzoeker is er tot 1.000 euro werkingsbudget, voor projecten met minstens 3 studenten/alumni/onderzoekers is er tot 2.500 euro werkingsbudget voor de partnerorganisatie die instaat voor het budgetbeheer.
- Je project past misschien wel in een opleidingsonderdeel dat je volgt. Vraag dit zeker na bij je docenten!
- Je bouwt heel wat praktijkervaring op. Je krijgt de kans om samen te werken met andere kunstenaars, een socialprofitorganisatie en mensen in een kwetsbare positie. Je leert projectmatig werken waarbij je o.a. een plan van aanpak en budget opstelt. Je krijgt de kans om te experimenteren met participatieve methodieken.
- Je ervaart hoe kunst en hoe jij als kunstenaar een impact genereren op de samenleving en bij mensen
Hoe deelnemen?
- Surf snel naar de website van Arts in Society Award en download daar het deelnameformulier. Op die website vind je ook alle informatie en voorwaarden.
- Zoek een promotor in de kunsthogeschool waaraan je verbonden bent of gestudeerd hebt die je kan coachen tijdens het project.
- Zoek een organisatie in Vlaanderen of Brussel die vanuit haar dagelijkse werking in contact staat met mensen in een kwetsbare positie en samen met jou een project wil opzetten. Ontdek op de website van de Arts In Society Award hoe je de geschikte organisatie vindt voor jouw project of in jouw buurt, of laat je inspireren door een aantal projectideeën van organisaties.
- Werk samen met je partnerorganisatie aan de hand van het deelnameformulier een projectvoorstel uit en stuur het vóór 28 november 2019 naar info [at] artsinsocietyaward.be
- Heb je vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Ann Van de Vyvere, coördinator van Arts in Society Award.
We laten je voor de kerstvakantie weten of je projectvoorstel geselecteerd is. Je kan dan starten vanaf 1 januari 2020. Ten laatste eind december 2020 loopt je project af.
Vragen? Contacteer Ann Van de Vyvere via info [at] artsinsocietyaward.be of het nummer +32 468 12 69 90.