Projectoproep "i see, idea, i do" versterkt jongeren met idee voor de buurt

item_left

item_right

Projectoproep "i see, idea, i do" versterkt jongeren met idee voor de buurt

Pieter

 kennisland - cc by 2.0

Met een nieuwe projectoproep wil het Koningin Mathildefonds zich richten op de verbindende kracht die uitgaat van samenwerken in je buurt. De oproep wil jongeren uit uiteenlopende milieus de nodige ondersteuning bieden, zodat ze samen oplossingen bedenken voor een maatschappelijk probleem in de buurt. Hieronder lees je meer info over de oproep.

Waarover gaat het?

Als jongere weet je wat er in je buurt leeft en zit je boordevol ideeën om die te verbeteren. Heb jij ook vaak zin om initiatief te nemen en zo samen met andere jongeren mee de toekomst te bepalen? Je weet goed wat je wil, maar vindt niet altijd de juiste weg, methode, middelen of ondersteuning die nodig zijn om jouw goed idee om te zetten in een concreet en duurzaam initiatief?

Over de projectoproep

Met deze oproep richt het Koningin Mathildefonds zich op de verbindende kracht van samenwerken aan je buurt. Het fonds wil jongeren uit uiteenlopende milieus de nodige ondersteuning bieden, zodat ze zich samen kunnen inspannen, engageren en oplossingen bedenken voor een maatschappelijk buurtprobleem. Bijzondere aandacht gaat naar het actief betrekken van de minst zichtbare en de meest geïsoleerde jongeren. Welke ondersteuning mag je verwachten?

  • Een professionele coaching, bestaande uit collectieve workshops en individuele coaching, gespreid over een tiental maanden om je te begeleiden bij het omzetten van je idee naar een initiatief met concrete impact op je buurt.
  • Een financiële ondersteuning van € 3.000 tot € 7.000
  • Bovenop deze ondersteuning krijg je project de kans om bekroond te worden met de Koningin Mathildeprijs, goed voor € 10.000.

Voor wie?

De oproep richt zich tot alle Belgische niet-commerciële organisaties – zowel mature als jonge startende -, die zich in België richten tot jongeren, met een bijzonder accent op meisjes en jongens in een kwetsbare situatie, ongeacht de aard van de kwetsbaarheid.

Hoe indien en tot wanneer? 

  • Indienen kan tot 3/10/2022.
  • Meer info via deze link.