Projectoproep Innovatieve Partnerprojecten

item_left

item_right

Projectoproep Innovatieve Partnerprojecten

an

Met de subsidieoproep Innovatieve Partnerprojecten kunnen diverse culturele organisaties samenwerkingen aangaan met organisaties uit andere sectoren. Partnerprojecten openen voor de cultuursector vaak gesloten deuren naar andere sectoren en bieden de middelen en tijd om nieuwe onderwerpen en vraagstellingen te exploreren. Culturele organisaties treden uit hun comfortzone en verleggen samen met de partners, uit gekende of ongekende sectoren, hun grenzen.

Foto: PleuntjeCC BY-SA 2.0

Een partnerproject bestaat uit minstens twee partners waarvan minimaal één culturele partner en minimaal één niet-culturele partner uit een andere sector. De projectsubsidie loopt maximaal drie jaar en bedraagt maximaal 80.000 euro per project. De eigen inbreng van de niet-culturele partner(s) bedraagt minimaal 25% van de totale kosten.

De volgende indiendatum voor de innovatieve partnerprojecten is 15 juli 2019. Projecten mogen hierbij van start gaan van 1 december 2019 en afgelopen zijn op 30 november 2022. Een aanvraag verloopt via de KIOSK-applicatie. Deze is beschikbaar vanaf 15 juni 2019.

In het kader van deze projectoproep is er op 14 juni 2019 een kennisnamiddag in Ninove. Tijdens deze namiddag wordt er meer uitleg gegeven over de subsidielijn, vertellen initiatiefnemers van voorbije innovatieve partnerprojecten wat ze geleerd hebben en geeft de keynote speaker inspiratie. Als afsluiting is er een netwerkmoment. Het programma en inschrijvingsformulier kan je terugvinden op deze website.

Lees hier meer over deze projectoproep.