Projectoproep '#Ontdekkingtroef': maak vakantie mogelijk voor mensen in een kwetsbare situatie

item_left

IVV Projectoproep Ontdekking Troef

item_right

Projectoproep '#Ontdekkingtroef': maak vakantie mogelijk voor mensen in een kwetsbare situatie

ben

IVV Projectoproep Ontdekking Troef

Onze partner IVV, het Vlaams Steunpunt Iedereen Verdient Vakantie, wil met een nieuwe projectoproep extra kansen geven aan aangesloten partnerorganisaties om vakantiebelevingen mogelijk te maken voor mensen in een kwetsbare situatie.

Mensen in een kwetsbare situatie worden extra getroffen door de coronamaatregelen en dreigen steeds meer geïsoleerd te geraken. Zelfs wanneer  reizen terug toegestaan wordt, is dat voor veel mensen allesbehalve evident. IVV wil organisaties die rechtstreeks met deze doelgroepen werken, ondersteunen zodat deze vakantieactiviteiten (daguitstappen, meerdaags verblijf, vakantieactiviteiten binnen de eigen context)  kunnen aanbieden met de nodige zorg en ondersteuning op maat.

De activiteiten kunnen plaatsvinden tussen 6 juli 2020 en 15 mei 2021. Projecten moeten van start gaan in 2020. Een project wordt tot maximaal 30.000 euro gesubsidieerd (en minimaal 3500 euro).

Er zijn twee uiterste indiendata waarvan de eerste al heel snel aankomt, op woensdag 22 juli(!), de tweede is op 16 oktober.

Welke activiteiten worden ondersteund?

  • Deze projectoproep heeft betrekking op vakantie en vakantiebeleving. Het kan gaan om digitale of fysieke activiteiten die het vakantiegevoel verhogen. Tijdens deze activiteiten wordt er rechtstreeks gewerkt met de doelgroep.  
  • Deze vakantieactiviteiten sluiten nauw aan bij #ontdekkingtroef. #ontdekkingtroef daagt mensen uit om een vakantiegevoel en beleving te zoeken waar je het niet verwacht. Je zoekt ongekende parels op. Je laat het toeval toe, je laat je leiden door wat je onderweg meemaakt. Inspiratie vind je op hier.
  • Daarnaast moeten aanvragers kunnen aantonen dat ze geconfronteerd worden met directe problemen door de COVID-19-maatregelen en dat deze maatregelen een impact hebben op het vakantiegedrag van de doelgroep waarmee ze werken.  

Help je mee deze informatie te verspreiden aan de partners in je lokaal netwerk en andere potentiële indieners? IVV maakte een handleiding voor indieners en voor meer informatie kan je terecht bij: Jeroen Marijsse, tel: 02 504 03 70, mail: Jeroen.marijsse [at] iedereenverdientvakantie.be en Hannelore Herreman, hannelore.herreman [at] iedereenverdientvakantie.be