Save the date: Netwerkdag voor lokale netwerken op 15 juni 2018

item_left

item_right

Save the date: Netwerkdag voor lokale netwerken op 15 juni 2018

hasna

Demos organiseert voor de vijfde keer op rij een netwerkdag voor alle partners betrokken bij de ondertussen 127 lokale netwerken voor vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede.

Voor deze editie werken we nauw samen met het netwerk Surplus uit Kortrijk. Niet toevallig, want Kortrijk zet in op vernieuwing in de vrije tijd. We zoomen dit jaar op de innovatie die vanuit lokale netwerken komt. Netwerken met actoren uit diverse sectoren zijn nodig om te werken aan oplossingen voor nieuwe realiteiten. Het is een kwestie van experimenteren, reflecteren en zoeken naar de beste oplossing. Zo ook voor de lokale netwerken vrijetijdsparticipatie mensen in armoede.

Omdat de vertrouwde recepten van de sport-, cultuur-, en jeugddienst niet werken om voldoende mensen in armoede te bereiken, wordt er samengewerkt met het OCMW en sociale partners om nieuwe sporen en handelingskaders uit te werken. Netwerken kunnen op die manier innovatie in het vrijetijdsbeleid aansturen, verbreden en versterken. We gaan tijdens deze netwerkdag op zoek naar die innoverende praktijken in Kortrijk en andere lokale netwerken en bieden van daaruit handvaten voor partnerschappen tussen welzijn, cultuur, jeugdwerk en sport.

Meer info over programma en inschrijven volgt.