Save the date voor de inspiratiedag inclusieve festivals

item_left

item_right

Save the date voor de inspiratiedag inclusieve festivals

Ann

Demos wil festivals inspireren en ondersteunen om stappen te zetten naar een festival dat écht een verschil maakt door inclusief, toegankelijk en veilig te zijn voor zo veel mogelijk mensen. We willen festivals ondersteunen bij het creëren van een evenement waar diversiteit, veiligheid en toegankelijkheid centraal staan. Of de eerste stappen al gezet zijn of er nog geen ervaring is, wij bieden concrete strategieën en acties aan om je festival inclusiever te maken. Om onze tools en inspiratie middelen te verscherpen zoeken we input van de muziekfestivals. Tijdens de inspiratiedag inclusieve festivals willen we elkaar beter leren kennen, drempels en successen uitwisselen en concrete tips en tools meegegeven.

Schuif mee aan onze gesprekstafels om elkaars praktische ervaringen te polsen, om te luisteren naar de uitdagingen en succesen bij elke stap die jullie reeds ondernemen hebben of nog willen zetten om tot een meer inclusief festival te komen. Tijdens de inspiratiedag inclusieve festivals zoeken we naar jouw input! Via cases en verhalen van mensen die de toegang tot je festival moeilijk kunnen vinden en voorbeelden van drempels voor festivals om hun evenement meer toegankelijk en diverser te maken bouwen we samen aan een veilige festivalsweide waarop iedereen kan feesten. 

Praktische info:

  • 22 november 2024 van 10u tem 13u.
  • Locatie: Brussel
  • Deelname is gratis. Inschrijven verplicht, het inschrijvingsformulier zal eind september online komen. 
  • Voor iedereen die betrokken is bij het organiseren van festivals in de sectoren kunst, cultuur en muziek.
  • Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan onze bijeenkomsten. Heb je toegankelijkheidswensen? Neem gerust contact met ons op!
  • Meer praktische info volgt nog, hou deze pagina in het oog, of schrijf je in op de nieuwsbrief kunst en cultuur van Demos.