Stad Gent lanceert oproep voor financiële ondersteuning jeugd(welzijns)werk

item_left

item_right

Stad Gent lanceert oproep voor financiële ondersteuning jeugd(welzijns)werk

aline

Beeld: (c) stad Gent

De stad Gent lanceert een open oproep waarmee ze jeugdorganisaties meer wil ondersteunen die kinderen en jongeren in kwetsbare situaties bereiken. De oproep loopt tot 4 oktober en heeft vier categorieën waarover je hieronder meer kan lezen.

Als strategie wil stad Gent de subsidieovereenkomsten afsluiten met jeugdorganisaties die een aanbod voorzien voor kinderen, tieners en of jongeren. Via de 4 onderstaande categorieën kunnen de organisaties zich kandidaat stellen.

  • Meer mobiele jeugdwelzijnswerkers in te zetten om in prioritaire wijken en sectoren tieners en jongeren in kwetsbare situaties te bereiken en in specifieke prioritaire wijken en sectoren jeugdwelzijnswerkers in te zetten om een kwaliteitsvol aanbod te voorzien en met de doelgroep aan de slag te gaan. Meer info hier. 
  • Het versterken van (zelf)organisaties en professionaliseren van jeugdwerkorganisaties: Zelforganisaties die zich richten naar kinderen, tieners en jongeren in kwetsbare situaties de kans te geven om te groeien en zich te versterken. Jeugdwerkinitiatieven de mogelijkheid te bieden om te professionaliseren. Meer info hier
  • Meer vrijetijdsaanbod te realiseren in specifieke wijken: In wijken met een beperkt vrijetijdsaanbod meer vrijetijdsaanbod te realiseren voor kinderen, tieners en jongeren. Meer info hier.
  • Bruggenbouwers: in te zetten op de verbinding tussen jeugdhulp en jeugd(welzijns)werk. Meer info hier. 

Voor de open call jeugd(welzijns)werk is er een subsidie-enveloppe:

  • Vanaf 1 januari 2021 tot en met 31 december 2023 met mogelijkheid tot verlenging mits positieve evaluatie.
  • Minimum 27.000 euro en maximum 43.200 euro per jaar.

Meer info over de oproep kan je hier lezen.