Uitwijken wint prijs Laagste Drempel

item_left

Fotograaf: David Marcu

item_right

Uitwijken wint prijs Laagste Drempel

inge

Het Netwerk tegen Armoede reikt jaarlijks de Prijs voor de Laagste Drempel uit. Een dikke pluim dus een vrijetijdsaanbieder die extra inspanningen doet om zijn aanbod toegankelijk te maken voor mensen in armoede. Deze keer ging  het Netwerk op zoek naar een festival, een expo, een stadsgebeuren.. dat laagdrempeligheid waarmaakt door in te zetten op communicatie, aanbod, praktische zaken én sociale drempels. Het leverde 3 genomineerden op: de Lokerse Feesten, ?De Tuin der Lusten? Roeselare en ?Uitwijken? Brugge.  Mensen in armoede kozen de projecten aan de hand van drie 1-minuutfilmpjes.

Fotograaf: David Marcu

De culturele karavaan ?Uitwijken? uit Brugge scoorde het best met een verregaande outreachende werking. Veel gezinnen in armoede leven in wijken buiten het stadscentrum en geraken amper of nooit op de typische festivals of culturele stadsevenementen. Uitwijken pakt het anders aan. Ze verplaatsen zichzelf naar de Brugse wijken, met een karavaan vol circus en muziek. Via workshops en voorbereidingstrajecten betrekken ze de bewoners van de wijk, ook moeilijker bereikbare mensen. Het festival zelf gaat door in de openbare ruimte en is volledig gratis.

Uitwijken is een project van Brugge Plus vzw. De Uitwijkenkaravaan trekt reeds 6 jaar door de Brugse buurten. In 2017 zijn er weer 22 haltes voorzien. Cultuur in al zijn verschijningsvormen is het vertrekpunt voor de samenstelling van het programma van Uitwijken. Benieuwd? Bekijk hier het filmpje van Uitwijken.