VACATURE - Demos zoekt Stafmedewerker lokale netwerken vrijetijdsparticipatie

item_left

item_right

VACATURE - Demos zoekt Stafmedewerker lokale netwerken vrijetijdsparticipatie

hasna

Beeld: via Clark Tibbs - Unsplash

Cultuur, jeugdwerk en sport hebben een positieve impact op mensen. Het zet mensen in hun kracht en vergemakkelijkt het samenleven. Demos vzw zet in op maximale participatiekansen en een breed inclusief vrijetijdsveld. Zo willen we, vanuit cultuur, jeugdwerk en sport, bouwen aan een meer open en democratische samenleving.

Medewerkers van lokale cultuur-, jeugd- en sportdiensten werken steeds intensiever samen aan meer gelijke participatiekansen voor al hun burgers. Samen met hun collega's uit het OCMW, professionals en vrijwilligers uit sociale en welzijnsorganisaties geven ze ook vorm aan een impactgericht lokaal vrijetijdsbeleid voor mensen met een beperkt budget.

Om steden en gemeenten te versterken in hun aanpak co-financiert de Vlaamse overheid via het Participatiedecreet deze lokale netwerken vrijetijdsparticipatie. Ondertussen zijn er lokale netwerken actief in 173 steden en gemeenten. Demos begeleidt opstartende en actieve netwerken. Om ons team daarin te versterken zoeken we een nieuwe collega.

De functie

Als stafmedewerker begeleid je samenwerkingsverbanden tussen gemeentelijke vrijetijdsdiensten, OCMW's en sociale organisaties. Samen werk je aan strategieën om de drempels die mensen in armoede ervaren op een gerichte en duurzame manier weg te werken en een vrijetijdsaanbod op maat uit te bouwen.

De concrete taken

- Je informeert lokale besturen over de decretale maatregel en daaraan gerelateerde strategie en methodiek
- Je begeleidt lokale besturen in de opstart van een lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie
- Je staat in voor procesbegeleiding en inhoudelijke coaching van actieve lokale netwerken
- Je organiseert praktijkuitwisseling tussen lokale netwerken
- Je bent verantwoordelijk voor kennisopbouw en vorming 

Je profiel

- Je hebt ervaring met of goede inzichten in bestuurlijke processen binnen lokale overheden
- Je hebt ervaring met of goede inzichten in armoedebeleid en -praktijken en het belang van vrijetijdsparticiaptie daarin
- Je hebt ervaring met of goede inzichten in het begeleiden van netwerken en/of samenwerkingsverbanden
- Je bent een vlotte communicator, zowel mondeling als schriftelijk
- Je werkt enthousiasmerend en zelfstandig
- Je bent in het bezit van een rijbewijs B 

Wat wij bieden

- We bieden je een boeiende job met verantwoordelijkheid, een voltijds contract van onbepaalde duur binnen PC 329.01, ingeschaald op niveau B1a. Relevante anciënniteit wordt meegenomen met een maximum van 8 jaar.
- Je werkt in een dynamische organisatie waar medewerkers impact en mede-eigenaarschap uitdragen.
- We vergoeden woon-werkverkeer volgens de derdebetalersregeling. Je werkt vanuit Brussel met frequente verplaatsingen in heel Vlaanderen.
- Indiensttreding: zo snel mogelijk.

Belangrijk - We werven inclusief. We stellen geen voorwaarden qua opleiding of jaren ervaring. Je competenties staan voorop. Ze zijn belangrijker dan je leeftijd, geslacht, handicap of afkomst.

Solliciteren

- Stuur je motivatiebrief en CV als twee aparte documenten in bijlage naar bart.roge [at] demos.be uiterlijk vóór zondag 4 oktober 2020
- Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een mondelinge proef op donderdag 15 en vrijdag 16 oktober (online). Gesprekken vinden plaats op donderdag 22 en vrijdag 23 oktober in Brussel.
- Voor info over functie-inhoud en procedure contacteer je Bart Rogé, directeur Demos vzw op 0474.64.98.90