Vacature Projectmedewerker ‘inclusie in de twintig’ – M/V/X – halftijds, tijdelijke opdracht, 4 maanden

item_left

item_right

Vacature Projectmedewerker ‘inclusie in de twintig’ – M/V/X – halftijds, tijdelijke opdracht, 4 maanden

hasna

Beeld: Marvin Meyer - Via Unsplash

Het inclusief, weerbaar en wendbaar maken van cultuur, jeugdwerk en sport is de kern van onze opdracht. We willen participatiekansen maximaliseren door met een grotere verscheidenheid aan mensen cultuur, jeugdwerk en sport vorm te geven. Jongeren met een mentale handicap mogen daarin niet ontbreken. Om dat punt te maken zoeken we een projectmedewerker.  

Het project 

Adolescenten en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking ervaren een grotere afstand tot het vrijetijdsaanbod. Wie die beperking niet heeft neemt op die leeftijd vaak een engagement op als leiding, animator of coach en vult zonder veel extra zorg hun vrije tijd in.  Wie een verstandelijke beperking heeft valt, na het verlaten van de schoolomgeving, terug op familie, vrienden en hun zorgnetwerk. Dan wordt vrije tijd vaak een gedeelde uitdaging.  

Die uitdagingen willen we vanuit de leefwereld van jongeren met een handicap delen met de brede cultuur-, jeugdwerk- en sportsector. We werken toe naar een mobiliserend netwerkmoment en een kennisdossier. Het ontbreekt het werkveld immers niet aan tools, handleidingen en ondersteuning om werk te maken van inclusie. We willen tonen waar het werkt, wat ervoor nodig is, wie kan helpen om zo anderen te inspireren om werk te maken van inclusie.         

Je taken 

 • Je neemt het contact met de stuurgroep van het project over van onze collega en zorgt voor een vlotte, dynamische en aangename samenwerking. Je wordt de trekker en ondersteunt de partners om samen doelen te realiseren.  
 • Je verzamelt kennis, ervaringen en meningen. Je inventariseert, synthetiseert en ontsluit die via ons online kenniscentrum en de kanalen van verschillende sectororganisaties en partners.  
 • Je organiseert een wervend netwerkmoment dat het werkveld oriënteert op deze uitdaging en motiveert om werk te maken van inclusie.  

Je profiel 

 • Je hebt affiniteit met de leefwereld van mensen met een handicap en de uitsluitingsmechanismen waarmee ze geconfronteerd worden, dit door ervaring of opleiding.  
 • Je bent iemand die vlot contacten legt en onderhoudt met de betrokken partners. Daarbij vang je gemakkelijk signalen op en schat je contexten correct in. Je gebruikt die ervaring gericht om partners verder te helpen. 
 • Je hebt een even nieuwsgierige als analytische geest. Je verzamelt kennis, ervaringen en meningen om deelaspecten en verbanden te ontdekken. Die kan je doordacht, logisch en vlot schriftelijk overbrengen naar online content in een kennisdossier.  
 • Je kan goed plannen en een wervend netwerkmoment organiseren. Je werkt vlot samen en je aanpak stimuleert anderen om dat ook toe doen. Je zoekt feedback op en gaat daarmee aan de slag omdat je trots bent op je werk en dat van partners. 

Wij bieden 

 • Een boeiende job met heel wat verantwoordelijkheid in een groeiende werking. 
 • Een deeltijds contract (50%) van bepaalde duur (4 maanden) binnen PC 329.01. Inschaling op B1a. Relevante anciënniteit wordt meegenomen tot 5 jaar. 
 • Een dynamische organisatie waar medewerkers impact en mede-eigenaarschap uitdragen. 
 • Vergoeding woon-werkverkeer volgens de derdebetalersregeling. Onze uitvalsbasis is Brussel met mogelijkheid tot thuiswerk. 
 • Laptop en mobiele telefoon 
 • Indiensttreding: zo snel mogelijk. 

Belangrijk: We werven inclusief. We stellen geen voorwaarden qua opleiding of jaren ervaring. Je competenties staan voorop. Ze zijn belangrijker dan je leeftijd, geslacht, handicap of afkomst. 

Procedure: We selecteren kandidaten eerst op motivatiebrief en CV. Daarna nodigen we weerhouden kandidaten uit voor een digitaal gesprek. Daarop volgt een praktische proef en een sollicitatiegesprek. 

Solliciteren?  

Stuur je motivatiebrief en CV als twee aparte documenten in bijlage ten laatste zondag 19 december 2021, voor middernacht, naar bart.roge [at] demos.be. Geselecteerde kandidaten nodigen we uit voor een kort digitaal gesprek op donderdag 6 januari 2022. Sollicitatiegesprekken zullen doorgaan op donderdag 13 januari 2022. 

Voor info over functie-inhoud en procedure contacteer je Bart Rogé, directeur Demos vzw, op het nummer 0474 649 890.