Vacature Projectmedewerker ‘Speak Out / Act In!’ – M/V/X – halftijds, tijdelijke opdracht, 12 maanden

item_left

item_right

Vacature Projectmedewerker ‘Speak Out / Act In!’ – M/V/X – halftijds, tijdelijke opdracht, 12 maanden

hasna

Het inclusief, weerbaar en wendbaar maken van cultuur, jeugdwerk en sport is de kern van onze opdracht. We willen participatiekansen maximaliseren door met een grotere verscheidenheid aan mensen cultuur, jeugdwerk en sport vorm te geven. 

Daarom nemen we, samen met het werkveld, de handschoen op tegen racisme en discriminatie. Om de weerbaarheid van vrijwilligers en professionals op dat punt te vergroten, zijn we op zoek naar een projectmedewerker.  

Het project 

We laten racisme en discriminatie nog te vaak gebeuren. Ook in cultuur, jeugdwerk en sport. Er is sprake van handelingsverlegenheid. Vrijwilligers en professionals aarzelen soms om op te treden of het probleem bespreekbaar te maken binnen hun groep of organisatie. Om de handelingsbekwaamheid in de brede sector te vergroten zijn we het traject ‘Speak Out / Act In!’ gestart. Samen met stakeholders uit cultuur, jeugdwerk, sport en (jeugd)zorg inventariseren en ontwikkelen we manieren om sterker te kunnen ageren tegen racisme en discriminatie.  

De voorbije maanden liep een academische literatuurstudie, inventariseerden we heel wat benaderingen, deden we een nodenbevraging en organiseerden we een hackathon op 5 centrale uitdagingen. Als projectmedewerker neem je Speak Out / Act In! over van onze collega en realiseer je samen met de stuurgroep en de stakeholders de doelstellingen.  

Je taken 

 • Je neemt het contact met de stuur- en stakeholdersgroep over van onze collega en zorgt voor een vlotte, dynamische en aangename samenwerking. Je wordt de trekker en het aanspreekpunt van Speak Out / Act In!. 
 • Je gaat samen met de stuurgroep na hoe de bevindingen en het geïnventariseerde materiaal best ontsloten kunnen worden en zet daarvoor een plan op.  
 • Je organiseert en ondersteunt stakeholders in de ontwikkeling en het testen van vorming, tools en dienstverlening. Daarvoor engageer je deskundigen en coaches.  
 • Je volgt de samenwerking met onze academische partner op en faciliteert hun werkzaamheden. Je staat in voor het gericht ontsluiten van hun werk.  
 • Je verzamelt, synthetiseert en ontsluit benaderingen, tools en methodieken. Daarvoor werk je samen met de stakeholders.  
 • Je organiseert een wervend netwerkmoment dat het werkveld oriënteert op deze uitdaging en motiveert om vanuit hun werking of organisatie sterker te gaan ageren tegen racisme en discriminatie.  

Je profiel 

 • Je hebt affiniteit met de strijd tegen racisme en discriminatie. Je kent de uitsluitingsmechanismen en hoe die zich voordoen in de vrije tijd, vanuit concrete ervaring en (zelf)studie.  
 • Je bent iemand die zich snel inwerkt en vlot contacten legt en onderhoudt met de betrokken partners. Daarbij vang je gemakkelijk signalen op en schat je contexten correct in. Je gebruikt die ervaring gericht om partners verder te helpen. 
 • Je hebt een even nieuwsgierige als analytische geest. Je verzamelt kennis, ervaringen en meningen om deelaspecten en verbanden te ontdekken. Die kan je doordacht, logisch en vlot overbrengen in overleg en schriftelijk naar online content.  
 • Je kan goed plannen en organiseren. Je werkt vlot samen en je aanpak stimuleert anderen om dat ook toe doen. Je zoekt feedback op en gaat daarmee aan de slag omdat je trots bent op je werk en dat van partners. 

Wij bieden 

 • Een boeiende job met heel wat verantwoordelijkheid in een groeiende werking. 
 • Een deeltijds contract (50%) van bepaalde duur (12 maanden) binnen PC 329.01. Inschaling op B1a. Relevante anciënniteit wordt meegenomen tot 8 jaar. 
 • Een dynamische organisatie waar medewerkers impact en mede-eigenaarschap uitdragen. 
 • Vergoeding woon-werkverkeer volgens de derdebetalersregeling. Onze uitvalsbasis is Brussel met mogelijkheid tot thuiswerk. 
 • Laptop en mobiele telefoon 
 • Indiensttreding: zo snel mogelijk. 

Belangrijk: We werven inclusief. We stellen geen voorwaarden qua opleiding of jaren ervaring. Je competenties staan voorop. Ze zijn belangrijker dan je leeftijd, geslacht, handicap of afkomst. 

Procedure: We selecteren kandidaten eerst op motivatiebrief en CV. Daarna nodigen we weerhouden kandidaten uit voor een digitaal gesprek. Daarop volgt een praktische proef en een sollicitatiegesprek. 

Solliciteren?  

Stuur je motivatiebrief en CV als twee aparte documenten in bijlage ten laatste zondag 19 december 2021, voor middernacht, naar bart.roge [at] demos.be. Geselecteerde kandidaten nodigen we uit voor een kort digitaal gesprek op vrijdag 7 januari 2022. Sollicitatiegesprekken zullen doorgaan op vrijdag 14 januari 2022. 

Voor info over functie-inhoud en procedure contacteer je Bart Rogé, directeur Demos vzw, op het nummer 0474 649 890.