vacature projectontwikkeling stad en publiek (m/v/x) bij Kaaitheater

item_left

item_right

vacature projectontwikkeling stad en publiek (m/v/x) bij Kaaitheater

an

Kaaitheater presenteert een internationaal en vernieuwend programma van hedendaagse podiumkunsten (theater, dans, performance en muziektheater) en contextprogramma’s (lezingen, debatten, symposia …).  Ze zijn actief op twee locaties in de Brusselse kanaalzone: de ‘grote zaal’, het Kaaitheater aan de Sainctelettesquare , en een gebouw voor meer intieme voorstellingen en repetities, de Kaaistudio’s in de Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat. Een ploeg van 38 geëngageerde medewerkers maakt de werking mogelijk.

Kaaitheater is volop in beweging. Met de recente aantreding van een duo algemene en artistieke coördinatoren, worden nieuwe accenten gelegd voor de toekomst.

Ook staat het Kaaitheater de komende jaren voor een ingrijpende verbouwing, waardoor het programma gedurende twee seizoenen (ook) op andere locatie(s) zal getoond worden. Een boeiende periode waarin  de relaties met Brusselse huizen, organisaties en publiek zullen worden vernieuwd en uitgediept. Kortom: Kaaitheater is een plek waar de komende tijd ruimte is voor experiment en de ontwikkeling van nieuwe manieren van werken.

Functie omschrijving
Dit is een nieuwe functie binnen het Kaaitheater. Kaaitheater vindt het belangrijk om vanuit de artistieke werking initiatieven te nemen die bijdragen aan de sense of entitlement van een breder en diverser publiek. Dit doel gaat hand in hand met het voornemen om binnen de programmering nieuwe esthetieken te verwelkomen.

Als deel van het artistieke team van Kaaitheater ontwikkel je formats en projecten die zowel doelgroepen als het grote publiek ondersteunen in het aangaan van een betekenisvolle relatie met hedendaagse (podium)kunsten. Daarbij verbind je verschillende perspectieven met elkaar: thema’s die leven in de stad, in uiteenlopende gemeenschappen, en het Kaaitheater-programma, de artiesten, hun voorstellingen en praktijken.  Je vertrekt vanuit een bewustzijn over wie zich (niet) gerechtigd voelt te spreken over of deel te nemen aan hedendaagse kunst.

Je taak omvat de volgende gebieden:

 • Je ontwikkelt, in overleg met het artistiek team, een visie op en een concrete benadering voor deze nieuwe functie. Je zorgt ervoor dat de evaluatie van je projecten leidt tot aanpassingen binnen volgende projecten. 
 • Je initieert nieuwe (artistieke, participatieve, educatieve…) projecten die grote publieksgroepen en kleinere doelgroepen aanspreken, met het oog op een dialoog of samenwerking rond thema’s, kunstenaars of voorstellingen in het Kaaitheater. Je doet dat in samenwerking met Brusselse partners uit onderwijs, socio-culturele, educatieve en informele organisaties en werkt steeds op maat.
 • Je volgt de projecten ook op, en neemt productioneel en financieel de verantwoordelijkheid.

Profiel & Competenties

 • Je bent thuis in Brussel stad en regio, hebt een divers netwerk van relevante partners in het brede socio-culturele veld (verenigingen, scholen, zelforganisaties, informele en activistische netwerken…). Je houdt een vinger aan de pols voor wat er ontstaat in de stad;
 • Je hebt ervaring opgedaan binnen publiekswerking, bemiddeling en/of participatieve projecten;
 • Je hebt voeling met de (podium) kunsten en het denken over de plek van kunst in de samenleving. Inclusiviteit, feminisme, dekolonisering, intersectionaliteit… zijn leidende begrippen in jouw praktijk;
 • Je drijft op energie en genereert vele ideeën, en je kan ook focussen op de uitwerking en uitvoering van één plan;
 • Je weet collega’s te motiveren en mee te nemen in de realisatie van je plannen;  
 • Je bent tweetalig (NL/FR) en je beheerst het Engels goed;
 • Je hebt aantoonbare kwaliteiten als coach en begeleider van groepen;
 • Je kan flexibel omgaan met je werktijd, en bent soms ook beschikbaar s’avonds en in het weekend.

Pluspunt

Je bent snel beschikbaar

Aanbod

 • een deeltijds contract (22,8/38) van onbepaalde duur; een vergoeding volgens de barema's van het Paritair Comité 304; looncategorie A 
 • een dynamische en uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief
 • de mogelijkheid om opleidingen te volgen (persoonlijke vaardigheden en werkgerelateerd)
 • een deeltijds contract van onbepaalde duur
 • een werkplek aan de Sainctelettesquare in Brussel; vlot bereikbaar met trein, tram, bus en metro
 • 100% terugbetaling woon-werkverkeer met openbaar vervoer of fietsvergoeding
 • maaltijdcheques, groepsverzekering, 13de maand en na 1 jaar in dienst hospitalisatieverzekering

Interesse in deze job?
Stuur je motivatiebrief met cv voor 16 februari 2020 naar job [at] kaaitheater.be.
Geselecteerde kandidaten krijgen vóór 22 februari 2020 een uitnodiging voor een gesprek dat plaatsvindt op 28 februari, 2 maart of 4 maart 2020.
De tweede ronde is gepland op 11 en 13 maart 2020.

Voor bijkomende info kan je terecht op 02/201.58.58 (Barbara Van Lindt).
Alle kandidaturen worden met aandacht en discretie behandeld.