Vacature Stafmedewerker Participatief Werken - voltijds M/V/X

item_left

item_right

Vacature Stafmedewerker Participatief Werken - voltijds M/V/X

bart

Beeld: Via Unsplash

Cultuur, jeugdwerk en sport hebben een positieve impact op mensen. Het zet mensen in hun kracht en vergemakkelijkt het samenleven. Demos vzw zet in op maximale participatiekansen en een breed inclusief vrijetijdsveld. Om zo, vanuit cultuur-, jeugdwerk- en sportorganisaties, te bouwen aan een meer open en democratische samenleving.

We zoeken een stafmedewerker die samen met onze partners meer en meer gelijke participatiekansen voor kinderen en jongeren kan realiseren in cultuur, jeugdwerk en sport.

De functie:

 • Samen met je collega’s ben je het aanspreekpunt rond participatie voor cultuur-, jeugdwerk- en sportorganisaties. Je geeft hen advies op concrete plannen en ambities. Andere organisaties inspireer en coach je om vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid en sociaal engagement nieuwe paden te verkennen.
 • Je werkt sterk verbindend, over sectoren en beleidsdomeinen heen. Je startpunt is de lokale en Vlaamse jeugdwerkpraktijk. Van daaruit bouw je een breed netwerk uit naar welzijn, zorg, onderwijs, integratie … Je zoekt naar wat nodig is en werkt, en brengt dat over naar organisaties en overheden.
 • Samen met partners breng je professionals met uiteenlopende achtergronden samen in lerende netwerken, veldverkenning en intervisie. Je zet projecten op, faciliteert kennisuitwisseling, organiseert studiedagen en ontwikkelt vorming.

Je profiel:

 • Je bent iemand die vlot contacten legt en onderhoudt met uiteenlopende organisaties. Daarbij vang je gemakkelijk signalen op, begrijp je achterliggende motieven en schat je contexten correct in. Je gebruikt die ervaring gericht om organisaties verder te helpen.
 • Je hebt een even nieuwsgierige als analytische geest. Je verzamelt kennis, ervaringen en meningen om deelaspecten en verbanden te ontdekken. Die kan je doordacht, logisch en vlot overbrengen naar een groep.
 • Je bent sterk betrokken op de visie en waarden van Demos. Je hebt aandacht voor sociale en maatschappelijke uitsluitingsmechanismen. En in je denken en handelen werk je oplossings- en leefwereldgericht.
 • Je bent een integere teamspeler die collega’s mee op sleeptouw neemt. Je werkt vlot samen en je aanpak stimuleert anderen om dat ook toe doen. Je zoekt feedback op en gaat daarmee aan de slag omdat je trots bent op je werk en dat van collega’s.

Wij bieden:

 • Een boeiende job met heel wat verantwoordelijkheid in een groeiende werking.
 • Een voltijds contract van onbepaalde duur binnen PC 329.01. Inschaling op B1a. Relevante anciënniteit wordt meegenomen.
 • Een dynamische organisatie waar medewerkers impact en mede-eigenaarschap uitdragen.
 • Vergoeding woon-werkverkeer volgens de derdebetalersregeling. Onze uitvalsbasis is Brussel met mogelijkheid tot thuiswerk.
 • Indiensttreding: zo snel mogelijk.

Belangrijk: We werven inclusief. We stellen geen voorwaarden qua opleiding of jaren ervaring. Je competenties staan voorop. Ze zijn belangrijker dan je leeftijd, geslacht, handicap of afkomst.

Procedure: Om de verspreiding van Covid-19 te beperken volgen we de aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad. De selectieprocedure verloopt daarom digitaal.

Stuur je motivatiebrief en CV als twee aparte documenten in bijlage ten laatste woensdag 3 juni 2020, voor middernacht, naar mieke.vandewynckele [at] demos.be. Geselecteerde kandidaten nodigen we uit voor een korte mondelinge proef op woensdag 10 of vrijdag 12 juni 2020. Sollicitatiegesprekken zullen doorgaan op woensdag 17 of vrijdag 19 juni 2020.

Voor info over functie-inhoud en procedure contacteer je Bart Rogé, directeur Demos vzw, op het nummer 0474 649 890.