Vrijwilliger BBA vertelt over politie-inval tijdens boksles

item_left

item_right

Vrijwilliger BBA vertelt over politie-inval tijdens boksles

hasna

Een lesgever van de Brusselse Boxing Academy (BBA) vertelt in een video van het mediaplatform U:night over hoe politieagenten een boksles met 6- tot 8-jarigen abrupt verstoorden. Dit verhaal kwam aan de oppervlakte in de discussies na de inval bij Globe Aroma.

U:night is het nieuwe mediaplatform van Dewereldmorgen.be en het cultuurhuis Le Space. Hamza, de vrijwillige lesgever die in de video van U:night aan het woord is, vertelt niet alleen hoe de inval gebeurde, maar vraagt ook waarom de politie-inval die hij en anderen meemaakten niet dezelfde verontwaardiging en acties veroorzaakten. De discussies over het geval bij Globe Aroma maken nu duidelijk voor meer mensen dat in de voorbije twee jaren meerdere gelijkaardige invallen gebeurden bij sociale en culturele organisaties in het kader van het Kanaalplan van de federale regering.

Het Kanaalplan kwam er begin februari 2016, nadat minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon opriep om “Molenbeek op te kuisen”. Hierdoor kregen negen gemeenten rond de Brusselse Kanaalzone (Vilvoorde, Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek, Brussel-Stad, Sint-Gillis, Anderlecht, Koekelberg, Sint-Joost-ten-Node en later ook Vorst) extra geld en extra politiemensen. Het plan moet een integrale aanpak creëren tussen lokale besturen, preventiediensten en justitie.

Bekijk hier het filmpje op de Facebookpagina van U:night.