Waarde van werk in de kunstensector

item_left

item_right

Waarde van werk in de kunstensector

Ann

Juist is Juist, gestart door Oko, gedragen door velen, zet zich in voor eerlijke arbeidsomstandigheden in de kunstensector. Dit platform biedt richtlijnen en tools om samenwerking transparanter en gelijkwaardiger te maken. Het richt zich op een breed scala aan kunstdisciplines en benadrukt de noodzaak van correcte betaling, volwaardige subsidiëring en goede werkomstandigheden. Door middel van een kennisplatform en toolbox kunnen kunstenaars en organisaties praktische oplossingen vinden voor eerlijke arbeidsrelaties. Het doel is een duurzame, solidaire kunstsector waar iedereen op de juiste manier wordt gewaardeerd.

De Toolbox van Juist is Juist biedt praktische tools voor eerlijke samenwerkingen in de kunstensector. Deze verzameling tools en richtlijnen helpt kunstenaars en organisaties bij het opstellen van contracten, het bepalen van eerlijke vergoedingen en het bevorderen van transparante communicatie. De toolbox is een onmisbaar instrument voor iedereen die de waarde van werk in de kunsten wil erkennen en versterken.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Modelcontracten: Standaardcontracten voor duidelijke afspraken tussen kunstenaars en opdrachtgevers.
  • Loonberekenaar: Een tool om eerlijke vergoedingen te berekenen op basis van ervaring, projectomvang en sector.
  • Handleidingen voor subsidies: Praktische gidsen voor het aanvragen van subsidies en het navigeren door administratieve processen.
  • Checklists: Hulpmiddelen voor transparante communicatie en gelijkwaardige samenwerking.

Bekijk meer voorbeelden in de toolbox.