Zet jij in op verbindend communiceren over migratie? Other Talk biedt je tools

item_left

logo twee handen houden een kaart vast

item_right

Zet jij in op verbindend communiceren over migratie? Other Talk biedt je tools

Turid

Other Talk is een zoektocht naar hoe we het gesprek over migratie opnieuw genuanceerd met elkaar kunnen voeren. Concreet zoekt Other Talk naar communicatie die verbindt en tegelijkertijd overtuigend een hoopvolle en positieve visie op migratie uitdraagt.

Other Talk is een initiatief van 11.11.11. en werkt samen met onder meer Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Orbit vzw, Caritas en Tumult.

Op de website vind je tools, kan je vorming aanvragen en meer leren over hoe communicatie over migratie werkt. Het is een uitnodiging om samen te bouwen aan verhalen en 'frames' (meer hierover zie deze link) te gebruiken die een constructieve dialoog over migratie mogelijk maken.

Deze toolkit geeft je in vijf overzichtelijke stappen handvaten om aan de slag te gaan in je organisatie. Ze werd gebaseerd op academisch onderzoek, onze eigen praktijkervaring en expertise van middenveldorganisaties wereldwijd. De toolkit is bedoeld voor medewerkers van middenveldorganisaties en lokale overheden. Maar kan nuttig zijn voor iedereen die het draagvlak voor een verwelkomend en menswaardig migratiebeleid wil versterken. 5 stappen in cyclusweergaveDe principes in deze toolkit kunnen ook toegepast worden op andere gepolariseerde thema’s zoals racisme, dekolonisatie, klimaat of LGBTQI+.

Is hiermee alles gezegd? Nee, Other Talk vormt zich verder met partners is het veld en daagt zichzelf uit meer meerstemmig te verder te bouwen.

"Het perfecte narratief bestaat niet. Veranderende omstandigheden betekenen dat je een narratief regelmatig zal moeten bijschaven."