Breda Actief - Demos sprak met Corrie Marijnissen en Brenda Zeelenberg

item_left

item_right

Breda Actief - Demos sprak met Corrie Marijnissen en Brenda Zeelenberg

Artikel

De stad Breda zet de laatste jaren sterk in op het verhogen van de leefkwaliteit voor haar inwoners. Dit doet ze door het vrijwilligerswerk sterk te promoten. Breda gelooft in een samenleving waarin men samenwerkt, een waarin niet het individualisme centraal staat, maar wel de gemeenschap. Uit cijfers bleek dat één op drie Bredanaars aan vrijwilligerswerk doet. Een fenomenaal cijfer in een tijd waarin mensen steeds minder for free willen doen.

Breda Actief is dé organisatie in de Noord-Brabantse stad die kansen omzet in mogelijkheden en acties. Ze is tien jaar geleden ontstaan is uit een fusie tussen een vrijwilligerswerking en een sportwerking. Vanuit enerzijds de invalshoek van participatie en welzijn en anderzijds het vrijwilligerswerk wilden ze één organisatie krijgen om een sterkere basis te bekomen. Demos vzw en Bloso gingen een kijkje nemen en spraken met Corrie Marijnissen en Brenda Zeelenberg, respectievelijk adviseur en sportcoach bij Breda Actief.

Lees het artikel in bijlage hieronder. Dit artikel werd gepubliceerd in 2015 in 'Momenten 14 - Het nieuwe totaalvoetbal'.

Bijlage(n):