De Pleintjes - Demos sprak met Amar Zouggaghi (JES vzw) en Karim Bachar (Futsal Topsport Antwerpen)

item_left

item_right

De Pleintjes - Demos sprak met Amar Zouggaghi (JES vzw) en Karim Bachar (Futsal Topsport Antwerpen)

Artikel

‘De Pleintjes’ is een documentaire van het jonge mediacollectief nummer10 die het verhaal vertelt van het Antwerpse pleintjesvoetbal. In buurten zoals Het Kiel, Deurne, Borgerhout of Stuivenberg speelt het sociale leven van vele Antwerpse jongeren zich af tussen twee doelen. Het is een harde omgeving waar de sterkste straatvoetballer de plak zwaait, en vele anderen dromen van een betere toekomst. De meeste mensen associëren de pleintjes met criminaliteit, geluidsoverlast en negativisme. In deze documentaire wordt dat vertekend beeld echter doorbroken en zien we een eerlijke weergave van de pleintjesrealiteit.

Demos sprak met twee protagonisten uit
de documentaire die een belangrijke rol speelden in de (r)evolutie van het Antwerpse pleintjesvoetbal en door de jongeren worden aanzien als helden. Amar Zouggaghi is een begenadigd straatvoetballer – hij speelt voor FT Antwerpen – en jeugdwerker bij JES vzw. Karim Bachar wordt beschouwd als de beste zaalvoetballer die België ooit heeft voortgebracht. Daarnaast is hij gemeente- raadslid voor de Stad Antwerpen en trainer/ jeugdcoördinator bij FT Antwerpen.

Lees het artikel in bijlage hieronder. Dit artikel werd gepubliceerd in 2015 in 'Momenten 14 - Het nieuwe totaalvoetbal'.

Bijlage(n):