Het eerste Vlaamse mixar rugby team

item_left

item_right

Het eerste Vlaamse mixar rugby team

Artikel

Sven Massart is oprichter van het online platform Wilmasport. Hij ging op bezoek bij het eerste Vlaamse mixar rugby team. Mixar staat voor 'mixed ability rugby' en betrekt zowel mensen zonder als met een beperking. Hij schreef zijn impressies neer in een boeiend artikel.

Op bezoek in Hombeek

Samen met een sportoutfit ging Sven op bezoek in Hombeek voor een training. De neerslag van zijn impressies vind je hier. Wat hem opviel was de gemoedelijkheid en het plezier van de training, al wordt er ook ernstig en gedreven gesport. Maar ook de derde time is belangrijk! Sven eindigt het artikel met een pleidooi om beoefenaars van Mixar als volwaardig en normaal te erkennen: 

"Het is een beetje contradictorisch dat ik een sport en een team in de kijker zet en dus een apart plaatsje geef terwijl het net de bedoeling van de oprichters is om de mensen met een beperking als normaal te behandelen en hen gewoon mee te laten doen zonder speciale behandeling, gescheiden sportmomenten of aparte teams. Maar net omdat het nog zo weinig gebeurt en nog steeds vrij uniek is, verdient het die plek in de spotlight ter inspiratie voor anderen." 

Over Wilmasport

Het online platform wilmasport.com brengt verhalen over de sportvorm met inspirerende verhalen over sporters of sportprojecten. Dit zijn verhalen over verschillende maatschappelijke domeinen waarin sport een sterke rol kan spelen zoals sport en gezondheid, sport en onderwijs, sport en innovatie, sport en integratie, sport en integratie, enzovoort. Verhalen in de vorm van reportages, portretten, interviews en zowel geschreven als audiovisueel. Wilmasport verspreidt die verhalen ook via de sociale media. Daarnaast heeft het ook een aanbod voor sportorganisaties en bedrijven.