Vzw Al-arm fietst over de ‘gezondheidskloof’

item_left

item_right

Vzw Al-arm fietst over de ‘gezondheidskloof’

Artikel

Gezondheid mag dan al een sociaal grondrecht zijn, de gezondheidskloof tussen hoog- en laaggeschoolden is er de voorbije jaren niet kleiner op geworden. Gezond leven impliceert gezond eten, voldoende bewegen en gezond in het hoofd zitten. Allemaal inspanningen die geld kosten, en dus niet meteen prioriteit nummer één bij mensen in armoede. Vzw Al-arm is een armoedevereniging uit Geel die al jaren rond cultuur werkt en die streeft naar empowerment van mensen in armoede.

Sinds drie jaar zetten ze zich ook actief in op het vlak van sport en bewegen. Ze organiseren vraaggerichte activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen. Je hoeft dus geen grote portemonnee te hebben of in topconditie te zijn, als je maar met volle goesting in groep wilt sporten.

Demos sprak met Lilian van Asten, die het project ‘Goed en wel in je vel’ de nodige drive geeft. Katja en Kelly, fervente deelnemers aan de bewegingsinitiatieven, namen ook deel aan het gesprek. 

Lees het artikel in bijlage hieronder. Dit artikel werd gepubliceerd in 2015 in 'Momenten 14 - Het nieuwe totaalvoetbal'.