Managing Art Projects with Societal Impact. Study Book for Students, Stakeholders and Researchers

item_left

item_right

Managing Art Projects with Societal Impact. Study Book for Students, Stakeholders and Researchers

Boek

MAPSI is een EU Erasmus+ Lifelong learning project rond het beheer van artistieke projecten met maatschappelijke impact. Het streeft naar een internationaal netwerk gericht op het opleiden van culturele managers en facilitatoren in het beheren en bemiddelen van artistieke en culturele projecten.


De doelstellingen van MAPSI project waren:
• het ontwikkelen van een specialisatie module in de master programma's in het beheer van de artistieke projecten met een maatschappelijke impact
• het ontwikkelen van een internationaal netwerk gericht op het opleiden van managers en culturele
facilitatorern in het beheren en bemiddelen van artistieke en culturele projecten met maatschappelijke
impact.
• het ontwikkelen van van innovatieve specialisatiegebied binnen kunst/cultuur
• Het ontwikkelen van nieuwe leermiddelen en de inhoud die bijdragen aan het Europese kunst/cultuur management onderwijs
• Bouw aan nieuwe geïntegreerde modellen voor interactieve studie en stages

Dit ‘Study Book’ is een manier om deze doelstellingen te concretiseren. Het boek is vooral een 'studie boek’. Het wil lezers geen pasklare antwoord voorschotelen, maar opent wegen voor studenten en professionals om op hun eigen manier kunstproject met maatschappelijke impact te benaderen. Het boek geeft een analyse van de huidige praktijken, vaardigheden en competenties die nodig zijn voor een succesvolle interactie tussen kunst en samenleving.

Colofon

Auteurs: Riikka Anttonen,Victoria Ateca-Amestoy, Kaisa Holopainen, Tanja Johansson, Annukka Jyrämä, Anne Karkkunen, Kaari-Kiitsak Prikk, Kristina Kuznetsova-Bogdanovitš, Mervi Luonila, Juko-Mart Kõlar, Beatriz Plaza, Kätlin Pulk, Tiina Pusa, Anna Ranczakowska-Ljutjuk, Marge Sassi, Ira Stiller en Anne Äyväri. 

ISBN 978-952-329-027-3
Unigra a Oy  - Helsinki 2016