#SheDIDIT: boek over jeugdwerk als katalysator voor ondernemerszin bij jongeren

item_left

item_right

#SheDIDIT: boek over jeugdwerk als katalysator voor ondernemerszin bij jongeren

Boek

Binnen de visie op geïntegreerd jeugdbeleid van de Vlaamse jeugdraad zijn vier rechten benoemd, die toelaten om kinderen en jongeren ruimte te geven om jong te zijn en om als samenleving te garanderen dat we hen als volwaardige burgers erkennen. Eén daarvan gaat als volgt: “Het recht om te experimenteren, en te leren door vallen en opstaan: jeugdwerk is een ‘vrijplaats’ waar kinderen en jongeren uit hun ervaringen kunnen leren. In het jeugdwerk krijgen ze ruimte om te proberen en te falen."

Het boek #SheDIDIT geeft aan de jeugdwerkers methodes om te werken rond ondernemerschap én jongeren én diversiteit. Om als professioneel klankbord te zijn en ondersteuning te geven aan ideeën van jongeren zodat ze deze kunnen testen, te maken, te falen en opnieuw te herstarten om ze finaal te kunnen waarmaken.

Via de online #SheDIDIT Design Your Business (DYB) tool kan je als jeugdwerker samen met de jongeren aan de slag met een ondernemend project. De tool bestaat uit een reeks vragen, keuzes en uitdagingen waarop de antwoorden het traject verder bepalen. Bij elke vraag krijgen de jongeren tips en tricks van rolmodellen via korte videos.