Praktische richtlijnen voor inclusieve kunsteducatie en -creatie

item_left

item_right

Praktische richtlijnen voor inclusieve kunsteducatie en -creatie

Document

Een Europees project gaf Demos de kans om onze publicatie ‘Voor het voetlicht’ te herwerken tot een Engelstalige brochure, aangevuld met inzichten en veelbelovende voorbeelden uit verschillende landen. Je kan deze brochure gratis downloaden. En er valt nog meer interessants te ontdekken op de website www.inclusivearts.eu.

Het Erasmus+ project Creative Inclusion in Adult Education (CIAE) bundelde verschillende deelaspecten van inclusieve kunsteducatie, gaande van praktische tools voor de mensen met een handicap zelf, over richtlijnen en inspirerende praktijkvoorbeelden voor organisaties tot een overzicht van relevante Europese en nationale wetgeving. De verschillende resultaten kan je netjes nalezen op www.inclusivearts.eu.

Demos schreef mee aan een Engelstalige brochure met praktische richtlijnen en concrete praktijkvoorbeelden. De brochure werd ook vertaald naar het Italiaans en het Frans. Er werd een easy read samenvatting gemaakt op maat van mensen met een verstandelijke handicap. Alle resultaten kan je gratis downloaden.