Verslag Dag van de diversiteit 2020 online

item_left

(c)departement_cjm

item_right

Verslag Dag van de diversiteit 2020 online

Document

(c)departement_cjm

Op vrijdag 28 februari 2020 organiseerde het Departement Cultuur, Jeugd en Media voor de derde en laatste keer een studiedag in het teken van het Masterplan ‘Diversiteit in/en het jeugdwerk’ 2018-2020. Het verslag staat nu online.

Het Masterplan moet ervoor zorgen dat het jeugdwerk een plek wordt waar álle kinderen en jongeren uit Vlaanderen en Brussel zich thuis voelen, ongeacht afkomst, sociaaleconomische situatie, lichamelijke of psychische toestand. Het is een gezamenlijk engagement van de minister van Jeugd, het departement CJM en de brede jeugdwerksector.

Tijdens de studiedag zette het departement de verwezenlijkingen van het plan in de kijker, stonden ze stil bij de geleerde lessen en blikten ze vooruit. Hierbij vertrokken ze opnieuw vanuit de visienota ‘Diversiteit in/en het jeugdwerk’, waar ook het Masterplan op gestoeld is. Maar de studiedag keek daarna vooral naar de toekomst. Hoe blijven we samenwerken in deze superdiverse samenleving? Welke tools zijn nodig om met diversiteit aan de slag te gaan? Hoe kunnen we van daaruit actief inzetten op de beleidsvoorbereiding? Het verslag van de studiedag vind je via deze link.