Gazelles de Bruxelles: 'empowerment in een sociaal-sportieve organisatie'

item_left

item_right

Gazelles de Bruxelles: 'empowerment in een sociaal-sportieve organisatie'

Dossier

Sarah Deblieck ging in 2015 voor haar thesis bij de KULeuven op onderzoek bij het loopinitiatief 'les gazelles de Bruxelles'. Het resultaat is een boeiende case study over empowerment in een unieke Brusselse sociaal sportieve looporganisatie.

Sarah Deblieck bleef niet achter haar bureau zitten voor dit onderzoek. In de eerste maand leerde ze de lopers zo veel mogelijk kennen. Toen ze meer een vertrouwd persoon in de groep werd, nam ze voor en na de trainingen interviews af van de deelnemers en de begeleiders. De gegevens van deze interviews werden geanalyseerd en uiteindelijk werden de resultaten voorgesteld aan de loopgroep in een interactieve presentatie.

Na het vervolmaken van deze thesis kwam Sarah tot enkele conclusies: " Les Gazelles de Bruxelles is een plek waar iedereen écht welkom is zoals hij of zij is. De open, familiale groepssfeer biedt samen met de fysische en mentale effecten van jogging een duurzaam en positief alternatief voor de moeilijke levensomstandigheden van sommige lopers. Het is precies de manier waarop Les Gazelles is georganiseerd en het aanbod van zowel jogging als sociale activiteiten dat maakt dat er ruimte en potentieel is voor persoonlijke groei."

Het hele onderzoek vind je hier