Maak Tijd Vrij: Website over de brug tussen jeugdwerk en jeugdhulp

item_left

(c)Ambrassade

item_right

Maak Tijd Vrij: Website over de brug tussen jeugdwerk en jeugdhulp

Met het Project 'Maak Tijd Vrij' wilde De Ambrassade aantonen dat vrije tijd voor jongeren die door omstandigheden in een voorziening voor bijzondere jeugdzorg verblijven, zeer waardevol is. Daarom gingen ze tussen augustus 2018 en november 2019 actief op zoek naar mogelijkheden voor duurzame bruggen tussen jeugdwerk en jeugdhulp. De resultaten van het project zijn nu gebundeld in een handige website

(c)Ambrassade

Gewone jongeren in een ongewone situatie

In heel wat steden en gemeenten bracht de Ambrassade mensen samen rond verschillende mogelijkheden om de brug te slaan tussen jongeren uit voorzieningen en jeugdwerk. Ze vertrokken telkens vanuit de lokale realiteit en bestaande samenwerkingsverbanden. Samen met lokale actoren onderzochten ze met welke actie je het meeste impact kan creëren, gezien de context. Ze focusten op de rollen die een lokaal bestuur, de jeugdhulpvoorziening en haar begeleiders, (lokaal) jeugdwerk en jongeren zelf daarin kunnen opnemen. Ze bouwden expertise op en destilleerden succesfactoren en valkuilen. Deze willen ze heel graag met jullie delen.

De website bestaat uit verhalen van jongeren (in de vorm van podcasts en strips), een deel voor begeleiders binnen jeugdhulp, een deel voor jeugdwerkers en een deel voor lokale besturen. Het thema wordt belicht vanuit verschillende perspectieven en standpunten. Vooral de verhalen van de jongeren zelf laten een sterke indruk na.