BabbelArt: een speelse gespreksmethode

item_left

item_right

BabbelArt: een speelse gespreksmethode

Methodiek

BabbelArt is een speelse gespreksmethode voor groepsbegeleiders, leerkrachten, (kunst)educatieve en vormingsmedewerkers die met een groep jongeren of volwassenen in gesprek willen gaan over hun artistieke en culturele interesses en ervaringen.

Groepsbegeleiders, vormingsmedewerkers en leerkrachten kunnen met BabbelArt peilen naar de motivaties, drempels, talenten en interesses van hun doelpubliek én het biedt een waardevolle bron van informatie om mee aan de slag te gaan in verdere projecten. Is voetbal kunst volgens jou? Welke kunst verrast jou? Wat vind je minder boeiend? Hoe ga jij graag creatief aan de slag? Wat wil je nog meer ontdekken? Heb je al van slampoetry gehoord? Met deze en andere vragen wil BabbelArt de interesse in kunst en cultuur verder stimuleren.

Gedurende het spel gaan de spelers in kleine groepjes aan de slag aan de hand van verschillende opdrachten. Op een ludieke manier stimuleert het spel hen om ideeën aan te reiken, samen plannen te maken, beslissingen te nemen én tot een concreet resultaat te komen. Teamwork, luisterbereidheid, overtuigen en compromissen sluiten, zijn voorbeelden van competenties die via deze gespreksmethode ondersteund worden.

BabbelArt is tweetalig (NL/FR) en kan gespeeld worden met jongeren (vanaf 10 jaar) en volwassenen.
BabbelArt werd ontwikkeld door Lasso in het kader van het project Try Out Teens, in samenwerking met de spelexperten van De Aanstokerij en met de steun van de Vlaamse overheid en de VGC.

Benieuwd hoe je BabbelArt kan ontdekken en waar je het kan uitlenen of kopen? Bezoek de website van Lasso voor meer info of contacteer hen via info [at] lasso.be of 02 513 15 90.