Informatief spel maakt jeugdwerkers bewust van hun referentiekader

item_left

foto(c)de_aanstokerij

item_right

Informatief spel maakt jeugdwerkers bewust van hun referentiekader

Methodiek

Aan de hand van een nieuw informatief spel kunnen jeugdwerkers zich bewust worden van hun eigen manier om naar mensen en situaties te kijken. Deze 'bril' leren ze af te zetten en met een open blik naar nieuwe situaties te kijken. Het spel is te koop in de webwinkel van De Aanstokerij. 

foto(c)de_aanstokerij

Meer informatie:

Iedereen heeft een bril waarmee zij/hij naar de wereld kijkt. Die bril wordt beïnvloed door je opvoeding, ervaringen, cultuur waarin je leeft, je humeur van het moment... Het bepaalt je waarden en normen. Die bril is je referentiekader. En zal meer gelijk lopen met mensen uit je buurt, als je naar dezelfde school gaat, dezelfde hobby's hebt, ... Maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren hebben vaak een ander referentiekader dan hun jeugdwerkers. Dat kan leiden tot conflicten, maar ook erg verrijkend zijn. Als je een mix in je jeugdwerking mogelijk wil maken moet je je bewust zijn van je eigen referentiekader en dat van je werking. En is het ook belangrijk dat je hierover op een respectvolle manier in dialoog kan gaan met de kinderen. Dit spel maakt de spelers zich bewust van hun eigen bril. Ze leren door dit rollenspel om in de toekomst bepaalde situaties met een open blik te benaderen.

Dit spel is een samenwerking tussen Uit de Marge, provincie Antwerpen, provincie Oost-Vlaanderen, ARKTOS, Jeugdwerk voor allen en VDS.

Praktisch

  • Type spel: Koopspel (Kostprijs: 19,95 euro)
  • Thema: Communicatie & Feedback, Diversiteit, Samenwerking & Teambuilding, Sociale Vaardigheden
  • Setting: Jeugdwerk
  • Leeftijd: 14 - 16 jaar, 16 - 18 jaar, 18 + (Volwassenen), 65 + (Senioren)
  • Aantal spelers: van 9 tot 30 spelers
  • Aantal begeleiders: 1 begeleider
  • Speelduur: ca. 100 minuten voor 5 rondes
  • Trefwoorden: waarden en normen, referentiekader, cultuurverschillen, jeugdwerkers, respectvol omgaan met anderen, met open blik kijken, piramide van Pinto, open houding, overtuigingen, gedrag