Bruggenbouwproject - Hasselt - Arktos

item_left

foto_Arktos_Limburg

item_right

Bruggenbouwproject - Hasselt - Arktos

Praktijk

In Hasselt wil Arktos hun ervaring delen met de bestaande verenigingen om nog meer jongeren en kinderen aan het sporten en spelen te krijgen. Dit project bouwt verder op een eerder project waarin Arktos onderzoek voerde naar de toegankelijkheid van de Hasseltse verenigingen. Dit onderzoek vormt de basis van de acties binnen dit project.

foto_Arktos_Limburg

Het project van Arktos bevat 2 grote pijlers. Enerzijds wil Arktos vormingen organiseren voor verenigingen. De bedoeling is om op maat van jeugdtrainers en begeleiding van sportclubs en jeugdverenigingen vaardigheden mee te geven om hun vereniging laagdrempeliger te maken. Geïnteresseerde groepen kunnen aan Arktos voorleggen wat hun uitdagingen zijn. De medewerkers van Arktos proberen dan op basis daarvan een vorming op maat uit te werken. Elk jaar wil men op deze manier 8 nieuwe clubs of verenigingen bereiken waarmee aan visievorming en praktische uitwerking wordt gedaan.

Naast deze actie wil Arktos ook zelf hard inzetten om kinderen en jongeren toe te leiden naar het bestaande aanbod en hen te begeleiden bij de deelname aan dat aanbod. Ze richten zich daarbij op een specifieke drempel: de mobiliteitsdrempel. Hiervoor willen ze een actie op te zetten rond het delen van vervoersmiddelen. Clubs of groepen die op zoek zijn naar een busje worden in contact gebracht met verenigingen die hun busje graag willen delen.

Op deze manier hoopt Arktos er voor te zorgen dat alle jongeren en alle kinderen de kans krijgen om hun vrije tijd in te vullen zoals ze zelf willen.

Contact

Jolien Claes - Jclaes [at] arktos.be