Bruggenbouwproject - Nieuwpoort - Domino Plus

item_left

logo_domino_klein

item_right

Bruggenbouwproject - Nieuwpoort - Domino Plus

Praktijk

Met het Domino Plus project breidde de gemeente Nieuwpoort haar Domino project verder uit.  Het project werd getrokken door de lokale jeugddienst, sportdienst en het infopunt welzijn. Deze drie partners konden daarbij rekenen op de dienst cultuur, het sociaal huis, een secundaire school en enkele verenigingen met een aanbod voor kinderen en jongeren.

logo_domino_nieuwpoort

Dit project kwam naar buiten met een aanbod rond kleuterdans, waarbij ook de nodige tijd werd vrij gemaakt om contacten te leggen met ouders. Er werden ook varia-kampen georganiseerd voor kleuters, in samenwerking met lokale verenigingen. Daarnaast besteedde het project aandacht aan het mobiliteitsprobleem in de gemeente: er werd ingezet op collectief busvervoer naar sportkampen en de speelpleinwerking. Ook het beter bekend maken van de lokale voordeelmechanismen en het uitwerken van een vorming naar vrijetijdsaanbieders maakte deel uit van het programma.  En men ging via dit project aan de slag met het functioneel herschrijven van een nieuw subsidiereglement waarbij lokale vrijetijdsaanbieders werden gestimuleerd om drempels te verlagen. Zeven verenigingen stapten hierop in en kregen bijgevolg extra middelen om te werken aan drempels.

Dit project liep af in 2018, maar een aantal elementen worden gecontinueerd in de toekomst.  De danslessen worden naar één reeks gebracht, het kamp blijft lopen en de gemeente blijft inzetten op busvervoer. Daarnaast blijft het lokale bestuur inzetten op het sensibiliseren en overtuigen van externe partners om het systeem van de voordeelpas toe te kennen.

 

Contact: Lode.Maesen [at] nieuwpoort.be