BXL's got talent 2 - Bruxelles-est en scène

item_left

item_right

BXL's got talent 2 - Bruxelles-est en scène

Praktijk

Binnen het kader van het ruimere parcours "Brussels'got talent", om nieuw en divers Brussels jong talent ondersteuning en podiumervaring te bieden, sloegen De Pianofabriek, FZO-VL, Foyer en Demos de handen in elkaar. Een coach-regisseur gaat telkens met jonge kunstenaars de uitdaging aan om in de verschillende Brusselse gemeenschapscentra een originele en eigenzinnige cabaretvoorstelling in elkaar te boksen, dit telkens in een duo van gemeenschapscentra.

Op zaterdag 8 en zondag 9 februari 2014 ging in Gemeenschapscentrum De Maalbeek in Etterbeek de creatie ‘Bruxelles – Est en scène’  in première. Hiervoor werkte regisseur en acteur Mohamed Ouachen samen met zes Brusselse artiesten uit alle disciplines en windstreken. Deze creatie was een samenwerking tussen GC De Maalbeek en GC Elzenhof.
De talenten ontmoetten elkaar voor het eerst in november en repeteerden daarna samen wekelijks in De Maalbeek en Elzenhof.
 
Karim Kalonji is een Gents-Brusselse hiphopdanser en streetperformer. Ramzi Zerqane is een Amsterdams-Brusselse stand-upacteur die werkte voor Daarkom en momenteel toert met comedyvoorstellingen voor scholen. Natacha Wuyts is een gekende jazz-zangeres uit Elsene. Charles Loos is een ervaren jazzpianist uit Elsene, en speelt vaak samen met Natacha. Manza  is een Etterbeekse auteur en dichter, die deel uitmaakt van het Brusselse Dichterscollectief bij PassaPorta en veel werkt met Etterbeekse jongeren rond slam poetry. Mathilde Moserray is een stand-up actrice die deel uitmaakt van het Etterbeekse collectief BX – Stand Up die o.a. al speelden in het Huis voor Culturen in Molenbeek.
 
Hun verschillende achtergronden maakten dit tot een echt Brusselse, meertalige voorstelling, die switcht tussen Engels, Frans, Nederlands en Arabisch, om de talen van de muziek, dans, video en lichaamstaal maar niet te vergeten.
 
Doorheen de verschillende genres probeerden de kunstenaars de ziel van Brussel en vooral de buurten in Etterbeek en Elsene bloot te leggen. Deze creatie toont het Brusselse podiumtalent zoals het echt is: vanzelfsprekend superdivers, en dat werkt erg goed samen.