Digital Storytelling@Leuven van Link in de kabel. Een participatieproject.

item_left

item_right

Digital Storytelling@Leuven van Link in de kabel. Een participatieproject.

Praktijk

Al 10 jaar bestrijdt Link in de Kabel in Leuven de digitale kloof bij maatschappelijk kwetsbare jongeren.
Via het participatieproject ‘Digital Storytelling@Leuven’ gingen jonge Leuvenaars met en zonder migratie-achtergrond  samen aan de slag met verschillende soorten nieuwe mediatechnieken.

‘Digital Storytelling@Leuven’ bracht jongeren tussen 15 en 18 jaar met een verschillende achtergrond samen. Sommigen verblijven als minderjarige vluchteling in Leuven of zijn sinds enkele jaren naar Leuven geëmigreerd, anderen zijn geboren en getogen Leuvenaar. Een boeiende combinatie die unieke ontmoetingen en verhalen oplevert. Aan de hand van digitale workshops kregen ze tools aangereikt om hun verhaal vorm te geven en leerden de jongeren elkaars achtergrond beter kennen.

 “Het werkt verbindend om samen een nieuwe techniek te ontdekken,
zoals het besturen van een drone. De jongeren leren niet alleen de werking van een drone, ze leren elkaar tegelijkertijd ook beter kennen
.”
(Charlotte Schreuer, mediacoach Link in de Kabel)

‘Digital Storytelling@Leuven’ bestond uit twee digitale workshops en een unieke film 4-daagse in het najaar 2016 waarin de jongeren verschillende digitale methodes uittestten, zoals filmen met drones, 360° video, StopMotion, smartphonefotografie,...

Creatieve ideeën en persoonlijke ervaringen werden tijdens ‘Digital Storytelling@Leuven’ tot digital stories omgetoverd. Iedere jongere gaf vorm aan zijn eigen persoonlijk verhaal dat nadien in de Bib Leuven vertoond werd. Het doel: de blik verruimen en de Leuvense jongeren van vandaag beter leren kennen. Niet met woorden, maar met veelzeggende beelden.

vzw Link in de Kabel organiseert ‘Digital Storytelling@Leuven’ in samenwerking met mijnLeuven, het jongerenlabel van de stad,  en met OCMW Leuven en met de steun van de Vlaamse overheid.