FABOTA OP STELTEN - Fabota - kinderwerking buurtwerking ‘t Lampeke - Leuven

item_left

fabotaopstelten

item_right

FABOTA OP STELTEN - Fabota - kinderwerking buurtwerking ‘t Lampeke - Leuven

Praktijk

Fabota introduceerde in 2006 op een speelse wijze circus in hun werking. Wat begon met een jongleren met een groepje kinderen werd al snel een project om kinderen een kans te geven om deel te nemen aan de lessen in de circusschool. Fabota, de kinderwerking van buurtwerking ‘t Lampeke in Leuven, introduceerde in 2006 op een speelse wijze circus in hun werking. Wat begon met jongleren met een groepje kinderen werd een duurzaam participatieproject dat de mogelijkheid creëerde om circus structureel in te bedden in de werking.

Het project heeft twee sporen
Het eerste spoor is een groepje kinderen de kans geven om deel te nemen aan de circuslessen in de circusschool. Zowel vanuit Fabota als vanuit 'Circus in Beweging' wordt hiervoor de nodige ondersteuning geboden vooraf, tijdens en nadien.

Het tweede spoor is het aanbod van de circusschool naar de kinderwerking van Fabota te brengen. Een circusbegeleider komt op vaste tijdstip acrobatie, goochelen, jongleren… met de kinderen in de werking. Er worden geregeld toonmomenten opgezet binnen en buiten Fabota. De buurt, de ouders en de kinderen zijn mede-eigenaar van hun shows.

Contact: Karin [at] lampeke.be (Karin Nelissen) ('t Lampeke)