FAIRY MIX - Les Ballets du Grand Maghreb - Brussel

item_left

fairy_mix_lesbgm

item_right

FAIRY MIX - Les Ballets du Grand Maghreb - Brussel

Praktijk

'Fairy Mix' is een dansvoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar, toegankelijk voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking. Fairy Mix, speelt zich af in de sprookjeswereld. Op scène: een blinde danser, een butoh danser, een tekenende en een acterende danseres. De aanwezigheid van de bekende en blinde danser Saïd Gharbi zal het doel van de voorstelling alleen maar versterken: gewaarwordingen en sensaties verfijnen om zo een duik te kunnen nemen in de universele verbeeldingskracht van sprookjes.

Met een berg objecten en hergebruikte, omvangrijke kostuums als belangrijkste scenografie is deze voorstelling ook toegankelijk voor kinderen met een visuele beperking (of slechtziende of blinde ouders of grootouders) via audiodescriptie, een pedagogische sensoriële koffer en een toegankelijke dansworkshop.

Met stip:

  • Bij het ontwikkelen van de dansvoorstelling werd de leefwereld en de beleving van de blinde danser in het gezelschap als expliciet uitgangspunt gekozen. Soms deed men de opwarming geblinddoekt om in de huid van de danser te kruipen. Blindheid werd een gedeelte van het stuk. 
  • De voorstelling werd voorzien van audiodescriptie en omkaderd met een dansworkshop en sensoriële koffer toegankelijk voor blinde en slechtziende kinderen.

Contact: lesbgm [at] gmail.com (Marie-Rose Venneman) - Les Ballets du Grand Maghreb, Paleizenstraat over de Bruggen 367 - 1020 Brussel