Straffe toeren - Het Steger - Opglabbeek

item_left

foto(c)Els_Gielen

item_right

Straffe toeren - Het Steger - Opglabbeek

Praktijk

Het idee is even simpel als geniaal: door te koken creëert bezieler Ilse Maes verbinding tussen kunst en cultuur en mensen die minder kansen krijgen. Achter de schermen van cultuurcentra, festivals en optredens zorgt Het Steger onder de noemer Muna.co voor de catering. Mensen met een handicap of mensen die in armoede leven koken mee en bedienen de artiesten en komen zo in contact met de culturele sector en vice versa. De liefde gaat nu eenmaal door de maag. Het recept van Muna.co valt in de smaak en ondertussen begeleidt Muna.co ook verschillende verbindende kookworshops.

foto(c)Els_Gielen

Maar de vele contacten met kunst en kunstenaars wakkert bij de diverse koks ook de goesting aan om zelf creatief aan de slag te gaan. Met het project Straffe Toeren: Zie mij ! Luister naar mij ! wil vzw Het Steger naast het kookproject Muna.co creatieve workshops organiseren op vraag van de deelnemers. Het vertrekpunt zijn hun wensen en verlangens. vzw Het Steger wil de maizena zijn om kunstenaars en verschillende deelnemers waarvoor het regulier aanbod niet bereikbaar is, bij elkaar te brengen. Hierdoor krijgen de deelnemers de kans om te onderzoeken welke beeldtaal bij hun past.  

In 2017 trokken de jongeren uit het project het bos in de Duinengordel nabij Opglabbeek, geïnspireerd door een viertal kunstenaars. Foto's van het project vind je op de facebookpagina (zie link onderaan).