Studio Bl!k - inclusief theateratelier

item_left

foto(c)studio_bl!k

item_right

Studio Bl!k - inclusief theateratelier

Praktijk

Studio Bl!k vzw is ontstaan uit de behoefte om jonge kinderen met een beperking volwaardig te integreren in de podiumkunsten samen met kinderen zonder beperking. Hiervoor bundelen professionelen uit de theaterwereld en uit de therapeutische wereld de krachten, kennis en ervaring. 

foto(c)studio_bl!k

Studio Bl!k is het geesteskind van Nadine Brosens en Rudy Schoofs, therapeuten bij het Antwerpse team4kids.Vanuit hun sociaal engagement willen de initiatiefnemers hun professionele kennis uit de zorgverlening en de podiumkunsten bundelen om een integratie te verwezenlijken tussen niet zo vanzelfsprekende doelgroepen: gewone én buitengewone jonge kinderen. Hiermee willen ze de kracht, schoonheid en complementariteit van dergelijke samenwerking tonen aan de rest van de maatschappij als een nieuwe dimensie van integratie.

Studio Bl!k organiseert cultureel-artisitieke theateractiviteiten met het expliciete doel om de integratie van kinderen met én zonder een beperking te realiseren voor de leeftijdsgroep tussen 6 en 14 jaar. Ze streven hiervoor naar een evenwichtige verhouding tussen kinderen met en zonder beperking. Naast expressie-workshops (weekends) werken de kinderen ook samen aan een voorstelling. Begin 2018 brachten ze het stuk 'Vleeshoop' op de planken, onder regie en artistieke begeleiding van huisregisseur Dimitri Duquennoy.