Verhalen over thuis. Een participatieproject

item_left

item_right

Verhalen over thuis. Een participatieproject

Praktijk

Via verhalen wil vzw Wilde Raven verschillende generaties Antwerpenaren en nieuwe Antwerpenaren aan het woord laten over de vraag 'Wat is thuis?'. Om mensen alvast op te warmen voor hun verhalen over thuis vraagt Wilde Raven hen om iets mee te brengen wat voor hen met thuis te maken heeft. Dit kan een voorwerp zijn, een recept, een foto,…

Vanuit dat materiaal bouwen ze samen aan een expositie van kijk- en luisterkastjes, geïnspireerd op de 'dreamboxes' van Joseph Cornell. Op een vertelavond komen de deelnemers zelf aan het woord komen. In samenspraak met de verschillende partners wordt het concept toegespitst op de interesses en capaciteiten van de doelgroepen.  Na afloop krijgt elke deelnemer een boek waar alle verhalen in gebundeld zijn. Zo wordt tijd en ruimte gecreërd om mensen elkaars verhaal over de stad te leren kennen aan de hand van de vraag 'Wat is thuis?'.

De vzw Wilde Raven werkt actief rond cultuurparticipatie en kunsteducatie, hoofdzakelijk met kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Met dit participatieproject bouwen ze verder op de ervaringen die ze al opdeden met oudere en diverse doelgroepen in Antwerpen. Wild Raven werkt vooral rond beeld en woord, de link naar een verhalen en boeken is in bijna alle activiteiten te vinden.