WEL WAAR, NIET GEK - Mentor vzw - Kortrijk

item_left

item_right

WEL WAAR, NIET GEK - Mentor vzw - Kortrijk

Praktijk

'Wel waar, niet gek' is een theatervoorstelling waarbij mensen met een beperking, via getuigenissen en anekdotes, de struikelblokken die ze in hun dagelijks leven ervaren vertalen naar het podium. Met heel wat verschillende partners maakt Mentor vzw een theatervoorstelling waarbij mensen met een beperking, via getuigenissen en anekdotes, de struikelblokken die ze in hun dagelijks leven ervaren vertalen naar het podium. Dit doen ze samen met enkele amateur toneelspelers, de mensen van de regie en enkele artistieke coaches. Met de voorstelling is het vooral de bedoeling een groot publiek te laten getuigen wat het betekent om als persoon met een beperking deel te nemen aan allerlei dagelijkse activiteiten.  

Communicatie, mobiliteit, zelfstandigheid, integratie… zijn facetten die aan bod komen binnen allerlei thema’s. Het publiek kijkt, luistert, ervaart en vooral leert van de spelers. Dit toneelproject is vooral een combinatie van educatie en sensibiliseren. De voorstelling gaat in september in première in Kortrijk. Het stuk wordt als familie- en schoolvoorstelling i.s.m. theater Antigone gepromoot.

Het verhaal?
Een groepje vrienden is samen 25 jaar geleden afgestudeerd aan de secundaire school. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal een beperking. De klasreünie verloopt heel gezellig tot een late gast opdaagt. Dan wordt de komedie plots een drama…

Contact: info [at] mentorvzw.be (Kristof Spruyt) (Mentor vzw)