In goed gezelschap, gearrangeerde ontmoetingen tussen mensen die in armoede leven en mensen die niet in armoede leven (2010)

item_left

item_right

In goed gezelschap, gearrangeerde ontmoetingen tussen mensen die in armoede leven en mensen die niet in armoede leven (2010)

Publicaties

Het hoofd van mensen in armoede zit vaak vol problemen. ‘Een paar apart’ en ‘Aangen@me kennismaking’ proberen daarin een klein tegengewicht te vormen. Mensen in armoede en mensen die niet in armoede leven trekken samen op om iets leuk te doen, in een ontspannen sfeer, tijdens hun vrije tijd. Ze doen een culturele uitstap, spreken af op café, leren met een computer werken, zetten zich in als vrijwilliger, doen samen dingen die ze zonder het project nooit samen zouden doen. Het project ‘Aangen@me kennismaking’ stopte eind 2010. Dit boekje is een deel van de afronding. Hopelijk is deze terugblik op meer dan tien jaar ervaring ook een inspiratiebron voor anderen om als ‘Een paar apart’ op weg te gaan. Misschien samen sporten? Of wandelzoektochten doen? Iets met de kinderen? Of samen op restaurant gaan? Dit boekje is een uitnodiging – en hopelijk een stimulans – voor anderen die ook in goed gezelschap op weg willen gaan, arm en niet-arm. De publicatie is een uitgave van Recht-Op vzw en Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw.