Catalogus ENTER Festival BXL: over participatieve kunstpraktijken en vers talent

item_left

item_right

Catalogus ENTER Festival BXL: over participatieve kunstpraktijken en vers talent

Publicaties van démos

Naar aanleiding van ENTER Festival BXL lanceerden Demos vzw en de Brusselse gemeenschapscentra een drietalige open call. We gingen op zoek naar artistieke producties die burgers betrekken in het creatieproces. Én we zochten vers Brussels talent dat meer podiumkansen verdient. Een achttien-koppige redactieraad van Vlaamse en Brusselse actoren verfijnde het totaal van 209 ingezonden projecten tot de 80 in deze catalogus.

De catalogus was een werkinstrument voor bewoners in de vier zones van het ENTER Festival BXL om hun versie van het festival bij elkaar te puzzelen. Met een programmatiebudget selecteerden zij de producties die ze relevant vinden om in hun wijk te tonen.

De catalogus is ook een statement én een oproep om partcipatieve kunstpraktijken en vers (Brussels) talent meer ontwikkelings- en presentatiekansen te geven. We stuurden deze catalogus de wijde wereld in omdat we de 80 projecten die erin staan mee willen uitdragen. Omdat we ze treffend vinden. Omdat ze een uniek proces hebben teweeggebracht bij de niet-professionele deelnemers. Omdat het kunstpraktijken zijn die een ruimer, diverser publiek verdienen.Wil jij je hier mee voor engageren? Gebruik #kunstinvelehanden op Facebook, Twitter of Instagram om een boeiend project of een straffe creatie in de kijker te zetten. Samen maken we deze kunstpraktijken meer zichtbaar!

Je kan de digitale catalogus hieronder bekijken.
Deze catalogus is niet het programma van ENTER Festival BXL. Dat programma kan je bekijken op www.enterfestival.be.

 
ENTER Festival BXL is een initiatief van Demos vzw en wordt gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, de stad Brussel, het Brussels Gewest, de gemeente Sint-Pieters-Woluwe in samenwerking met de Brusselse gemeenschapscentra en per zone een veelheid aan verenigingen, organisaties en instellingen.