Boek Mekaar Zien. Het belang van cultuur in de gevangenis.

item_left

item_right

Boek Mekaar Zien. Het belang van cultuur in de gevangenis.

Publicaties

‘Mekaar zien. Het belang van cultuur in de gevangenis’ brengt een selectie van culturele projecten uit de Vlaamse en Brusselse gevangenissen. Het boek van De Rode Antraciet vzw wil in de eerste plaats inspireren. Inspireren door hun verhaal, maar nog veel meer door de projecten en de getuigenissen die je erin kan terugvinden.

De meeste gedetineerden komen ooit weer vrij. Daarom is het belangrijk om – vanaf de eerste dag in de gevangenis – te werken aan hun re-integratie. Om in te zetten op zelfontplooiing, herstel en participatie. Zo behouden ze de verbinding met de samenleving.

Aan die wederzijdse en noodzakelijke verbinding tussen de wereld binnen en buiten de gevangenismuren werkt De Rode Antraciet. Ze doen dit in alle Vlaamse en Brusselse gevangenissen via sport en cultuur. Dit boek focust op de culturele verhalen: getuigenissen, thema’s en projecten, gerealiseerd samen met partners én met gedetineerden.

Dit boek geeft eveneens een stem aan gedetineerden. Door hun verhalen ontdekt de lezer dieperliggende emoties, de behoefte aan menselijkheid en zelfstandigheid, de ontdekking van eigen talenten, het ervaren van de tijd, … Ook tussen gevangenismuren is cultuur een baken om zich (weer) mens te voelen en om perspectief te hebben in het leven.

Bestel het boek op de website van De Rode Antraciet