Publicatie IMPACT. Vier case reports uit het circuseducatieve veld

item_left

Een ouder en jonger persoon oefenen een circustechniek

item_right

Publicatie IMPACT. Vier case reports uit het circuseducatieve veld

Publicaties
Overige publicaties

Vier circuseducatieve organisaties - Ell Circo D’ell Fuego, Circusatelier Woesh, Circus zonder handen en Circusplaneet - geven een inkijk in vier empowerende cases. Drempels aanpakken, experimenteren, vertrouwen opbouwen en groei zijn slechts enkele kernwoorden uit deze erg inzichtelijke publicatie.

Zes mensen van verschillende leeftijden oefenen circustechnieken in een zaal

Impact. Vier case reports uit het circuseducatieve veld.  

“Woesh heeft de droom en ambitie om de glazen wand tussen doelgroepgericht en regulier werken meer naar beneden te halen. Zonder de emotionele veiligheid van de mensen in haar doelgroep in het gedrang te brengen.”

Dit extract geeft slechts een glimp vrij van wat in de bundel te vinden is aan praktijkwerk in het circuseducatieve veld. De bundel geeft een inkijk in vier cases. Je vindt er helder opgesteld hoe een traject tot stand kwam, vanuit welke visie en methodiek, met wie en welke middelen. Bij elke case duidt de organisatie de successen en leerpunten aan. Ook de aandacht voor de vele groeimogelijkheden (deelnemer-leerling-coach-vrijwilliger-…) is erg interessant. Daarnaast zetten ze de meerwaarde van samenwerkingen in de verf. Dit gaat over circus, maar is absoluut leerzaam voor andere praktijken die werken aan empowerment en inclusie in de vrije tijd. 

Bekijk hier de publicatie van Ell Circo D’ell Fuego, Circusatelier Woesh, Circus zonder handen en Circusplaneet.