Van buurt tot bord. Leren Ondernemen vzw.

item_left

foto (c) lerenondernemen.jpeg

item_right

Van buurt tot bord. Leren Ondernemen vzw.

Document

Waar vind je groen als je geen tuin hebt? Hoe ontdek je de natuur als er rondom je nauwelijks natuur te ontdekken valt? Hoe leer je wat gezonde voeding is als je geen idee hebt dat de groenten uit blik die je eet omdat ze goedkoop zijn ooit op een veld groeiden? Om kinderen en gezinnen in armoede dichter bij de natuur te brengen, startte Leren Ondernemen met een aantal partners het project Van buurt tot bord op. En om van gezonde voeding niet langer een luxe maar een haalbare realiteit te maken. Belangrijk was om door het grijs van alle huizen, straten en voetpaden het groen te leren zien. Maar ook om de smaak van zelfgekweekte groenten te proeven. Twee jaar lang namen we kinderen en volwassenen mee op een traject dat kwali- teitsvolle en laagdrempelige natuureducatie koppelde aan gezonde en duurzame voeding.

Leren Ondernemen liet zich daarbij inspireren door het groen dat vlak onder hun voeten groeide. Maar ook door de Quadra Medicinale van Jef Geys, de verticale tuinen van Stefano Boeri en de hele beweging rond lokale gastronomie van de Deense kok René Redzepi. Of dichter bij huis Kobe Desramaults. Dit projectboek is het verslag van deze reis.