Big Little Man

‘Big Little Man’ was een samenkomst via workshops, persoonlijke creaties en een tentoonstelling met de gasten van de Pietersbar. Een erkenning, bevestiging, sympathie en radicale acceptatie.' Jana Pauwels (J.P.)

Olga Jane (aka Jana Pauwels), een flamboyante zangeres, maakt songs die iets vertellen over mensen die haar nauw aan het hart liggen. In 'Big Little Man' zingt ze over haar broer die in een andere wereld leeft en hoe hij er heroïsch probeert bij te horen. Zo eert ze haar broer in de vele sterktes die hij heeft.

Jana Pauwels maakte met haar eerste muziekproject ‘OLGA’ een single over de kwetsbaarheid van mensen met een beperking. De song ‘Big Little Man’ (grote kleine jongen) gaat over haar 3 jaar oudere broer Pavel die een beperking heeft. Doorheen haar creatieve traject werkte ze samen met kwetsbare groepen die op basis van vertrouwen dansen, acteren en communiceren. Via deze samenwerkingen maakte ze bij haar song een videoclip dat deze mensen in de kijker stelt.

'Mensen met een beperking zijn gelijkwaardigen die hun plaats kunnen en moeten opeisen in de artistieke wereld.' J.P.

In samenwerking met de gasten in de Pietersbar organiseerden ze workshops waarbij ze artistiek werkten op beeld en muziek: tekenen, bewegen, knutselen, debatteren en meningen uiten. Hieruit creëerden ze een tentoonstelling tijdens een feestelijke bijeenkomst, dat vooral een erkenning moest zijn voor de deelnemers.

'Zo kunnen we laten zien hoe mooi deze mensen zijn en hoe energiek ze omgaan met beeld en muziek.' J.P.

Laureaat Jana Pauwels werkte voor Big Little Man samen met 7 vrijwilligers, 8 deelnemers met een beperking en 3 begeleiders van de Pietersbar (vzw Kompas), 7 kunstenaars, het  Koninklijk Conservatorium Gent en De Vieze Gasten.

Bekijk hier de videoclip en de 'making of'.