Evocación!

Evocación! staat voor een herinnering aan het verleden, een oproeping. Evocación! gaat verder dan een concertervaring. De toeschouwers beleven de Spaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes door een interactieve workshop tijdens het festival Hart Beats, georganiseerd door vzw Hartekamp.

'We konden door samen te spelen en te luisteren op een erg korte tijd echt een connectie maken met de deelnemende kinderen. Musiceren met kinderen van alle leeftijden levert een bijzonder positief resultaat op. In onze workshop werden verschillende zintuigen aangesproken: voelen, horen en zien. Het horen van de muziek wekt het publiek op en heeft hun bepaalde emoties en gevoel in hun lichaam. Het zien van de instrumenten maakt hen nieuwsgierig. Het bespelen ervan laat hen ontdekken en exploreren.' kunstenaars Ruth Mareen en Marie-Lou Debels

Hartekamp biedt kampen en activiteiten aan voor kinderen met een fysieke, mentale of sociale beperking. De doelstellingen van de organisatie zijn zeer eenvoudig: het bezorgen van een aangename vakantieweek aan kinderen die door een verhoogde zorgvraag niet kunnen deelnemen aan kampen die door jeugdbewegingen of andere organisaties georganiseerd worden. Alle kinderen worden aanvaard in heel de groep en ondervinden dat ze heel goeie vrienden kunnen worden, ongeacht hun achtergrond. Deze ervaring en ingesteldheid dragen de deelnemers ook na het kamp nog lang met zich mee. Het unieke aan onze organisatie is dat ook gezonde kinderen kunnen deelnemen aan onze activiteiten, wat de wederzijdse integratie ten goede komt.