THE SEARCH OF SILENCE

The search of silence is een interactief muziektheater rond de impact van een traumatische ervaring, kwetsbaarheid en identiteit. De tekst komt uit dagboeken van M. Monroe, S. Plath, V. Woolf en verhalen van anonieme jongeren en meisjes.

Voor de slotbijeenkomst van Arts in Society Award 'Unplugged' presenteert Richard R. (Koninklijk Conservatorium Antwerpen) een interactieve lezing-performance bij zijn onderzoeksproject dat de basis van 'The Search of Silence' vormt. Het werd een voorstelling voor de moedigen, rond trauma's en de vijf stadia van rouw en zelfgenezing. De voorstelling wil ook op een interactieve manier een gesprek over kwetsbaarheid openen met het publiek.

Een belangrijke onderzoeksvraag van Richard en zijn medewerkers luidt: Waarom is het onderwerp kwetsbaarheid in de emoties en levens van mensen zo gevoelig en moeilijk bespreekbaar, zowel in een privé als in een open ruimte? Idealiter wil Richard R. met deze voorstelling (jonge) mensen aanspreken die op zoek zijn naar hun positie en hen uitnodigen om altijd in contact te blijven met hun emoties, hoe moeilijk dat ook is. Verder wil hij het belang onderstrepen van het zoeken van hulp naar buiten toe, bij vrienden of therapeuten.

De publieksinteractie in Blikfabriek werd uitgevoerd door Richard, in Costa door de coördinatoren van Kwadraat Antwerpen, Roy Muësen en Chloé Dyckmans.

'Het was voor mij een heel zwaar thema om rond te werken. Soms was ik bang voor moeilijke gevoelens in de tekst. En toch was het belangrijk voor mij om mijn worstelingen met mijn collega’s en vrienden te delen, dat maakt er net deel van uit.' Richard R.