BIJEENKOMST ARTS IN SOCIETY AWARD - 2021

item_left

beeld AISA

item_right

BIJEENKOMST ARTS IN SOCIETY AWARD - 2021

Voorstelling
Fri - 17/09/2021 - 16:15 to 20:30

Wil je je laten inspireren door participatieve kunstprojecten rond Arts in Society Award, kom dan op 17 september 2021 naar ons event bij KASK & Conservatorium in Gent!

beeld AISA

 

Wat we dan doen

Netwerken, tonen en ontmoeten! We blikken samen met Cera, Dēmos, de kunsthogescholen in Vlaanderen en Brussel en de partnerorganisaties graag samen met je terug op de geslaagde editie van het voorbije jaar en we lauweren de resultaten van deze projecten. Iedereen met interesse in participatieve kunstpraktijken is welkom om samen te vieren, te netwerken en eigen praktijken te delen via expo, ateliers en inspirerende gesprekken! Lees hier over een voorbeeld uit de resultaten van de projecten.

Wat is Arts in Society Award?

Met Arts in Society Award stimuleren we jonge kunstenaars die actief zijn in verschillende disciplines om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. En dit in samenwerking met een organisatie die vanuit haar dagelijkse werking in contact is met mensen in een kwetsbare positie. Lees hier meer over de beleving van de kunstenaars.

Programma

16u15: Doors
16u30: Openingsspeech Cera & Dēmos en Koen Goethals, waarnemend directeur te Hogent.
17u - 18u:  Trofee uitreiking voor de laureaten van de 6e editie met ontwerper/kunstenaar Jeroen Wallays en praktijk Kunstwerkplaats De Zandberg (een kunstwerkplaats voor mensen met een beperking).
18u - 20u30: Receptie door KASK café
16u30 - 20u30: Doorlopende expo van Jeroen Wallays en van André Wostijn en José Vandenbroucke en een gesprek met deze kunstenaars, testimonials en succesverhalen van de laureaten van de 6e editie van Arts in Society Award.
19u - Toonmoment van het project 'Karma-taallabo' (7e editie Arts in Society Award) door Luckas De Groeve, Elle-Mieke Miseur en Dirk Banken, KASK & Conservatorium ism het Scheldeoffensief.
19u30 - Muzikale act van De Ledebirds.

Deze bijeenkomst zou normaal gezien zowel op vrijdag als zaterdag doorgaan, maar door onverwachte omstandigheden hebben we het programma op zaterdag 18 september moeten schrappen. Heel welkom op vrijdag 17 september!

Inschrijven is verplicht zodat we de Covid maatregelen kunnen respecteren. Dat kan via het formulier onderaan. Meer info over het programma ontvang je na inschrijving.

Praktisch

Wat: Meet-up rond participatieve kunstpraktijken ihkv Arts in Society Award
Voor wie: Iedereen met interesse in participatieve kunstprojecten
Datum: vrijdag 17 september 2021 van 16u30 tot 20u30
Waar: KASK & Conservatorium, Hogent, Louis pasteurlaan 2, 9000 Gent
Bereikbaarheid: 15 minuten wandelafstand van het treinstation Gent Sint Pieters
Voor de bescherming van alle aanwezigen: we houden rekening met de op dat ogenblik geldende richtlijnen zoals beschreven in de 'Coronagids voor sociaal-cultureel volwassenenwerk en amateurkunsten' om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Daarom bewaren wij achternaam, voornaam, e-mailadres en telefoonnummer van de deelnemers minstens 30 dagen om contact tracing mogelijk te maken. We vragen ook aan de deelnemers om ons op de hoogte brengen als ze binnen 14 dagen na onze activiteit ziek zouden worden.
Meer info? Neem contact op met An Van den Bergh via an.vandenbergh [at] demos.be.

Wil je graag op de hoogte blijven van de Arts in Society Award projecten, de volgende projectoproep of meer info over de vorige edities? Zie www.artsinsocietyaward.be en scroll naar beneden om je in te schrijven op de nieuwsbrief of volg ons op Instagram en Facebook.

Bekijk hier alle foto's van de bijeenkomst.

Arts in Society Award is een initiatief van Cera en Demos.

 

inschrijven

Door het vakje hieronder aan te vinken verklaar je dat je op de hoogte bent van onze vraag om ons binnen de 14 dagen na de bijeenkomst te laten weten als je ziek zou worden zodat wij andere aanwezigen kunnen informeren.