buitenshuis denk- en ontmoetingsdagen

item_left

item_right

buitenshuis denk- en ontmoetingsdagen

Studiedag
Mon - 21/03/2022 - 09:30 to 16:30

Kleurrijk analoog beeld van twee mensen die staand aan dezelfde sjaal breien op straat. Net achter hen staat een volwassenen die het bolletje wol vasthoudt, daarnaast een kind dat nieuwsgierig toekijkt. De foto werd gemaakt door Lia.

buitenshuis is een initiatief van Brugge Plus in het kader van een goedgekeurd project in het Bovenlokaal Cultuurdecreet. Tijdens een twee jaar lopend project wordt een nieuw lerend netwerk op poten gezet. Dit initiatief ontstond in de schoot van bestaande lokale cultuurprojecten en vanuit een nood om elkaar beter te leren kennen. Één vraag staat centraal: hoe kunnen we het cultuuraanbod radicaal laagdrempelig, democratisch en gespreid maken?

Onder andere Dalilla Hermans, Nelle van Damme, Mohamed Barrie en Danny Ronaldo namen de pen ter hand en schreven een zinderende collectie aan opinierijke stukken. De zine vormt het aanknopingspunt voor vier denk- en ontmoetingsdagen die buitenshuis in 2022 zal organiseren.

Tijdens deze denk- en ontmoetingsdagen ga je aan de slag met filosofische en praktische thema’s en met elkaar, zoek je hoe ieders recht op cultuur kan gerealiseerd worden en worden ervaringen uitgewisseld. De eerste dag gaat door op 21 maart.

Praktische info:

Waar en wanneer: De eerste dag zal doorgaan in de Stadsschouwburg in Brugge op 21 maart 2022 van 9u30 tot 16u30.
Deelnameprijs: De richtprijs is €15 pp. Als dat niet binnen je mogelijkheden ligt, is het gratis.
Inschrijven kan via dit formulier.

De andere denkdagen zijn gepland op:
Maandag 13 juni van 9u30 tot 16u30
Vrijdag 23 september van 9u30 tot 16u30
, in samenwerking met Kunstenplatform PLAN B tijdens de residenties op Uitwijken.
Maandag 21 november van 9u30 tot 16u30

Voor contact en meer info: buitenshuis.netwerk [at] gmail.com, +32 479 266 319