DIP#3: Een online DIT IS PARTICIPATIE vanuit Oostende

item_left

item_right

DIP#3: Een online DIT IS PARTICIPATIE vanuit Oostende

Sun - 20/09/2020 - 12:00 to Wed - 30/09/2020 - 15:00

Beeld: Tomates Crevettes vzw

Dit jaar geen DIP 'meet-up' in het 'echte leven', wel een online DIP#3 aanbod! We focussen vooral op praktijken uit Oostende, met 0.666 als onze partner: Hoe zorgt 0.666 via een locatie in de nijverheidszone voor participatie? Welke pareltjes komen daar samen die ons tonen wat 'participatie' kan zijn? Wie zit daar niet in de gevestigde sector maar claimt toch een volwaardige plaats op en kan anderen inspireren? Dit wordt dus een niet-traditionele maar nog steeds even boeiende DIP#3!

Met DIT IS PARTICIPATIE (DIP) laat Demos praktijken en stemmen aan het woord die zich soms voor de institutionele kar gespannen voelen, grassroots organisaties die heel eigenzinnig hun ding doen en mensen die participeren als daily routine. Bij DIP tonen ze wat sterke participatie volgens hen is en kan zijn.

0.666 als partner van DIP#3

0.666 vult participatie in door te werken met een plaats. 0.666 is namelijk een locatie aan de gebouwen van een voormalige visserscoöperatieve. Vandaag heeft 0.666 dit omgevormd tot een broedplaats en labo voor ondernemers, makers, sociale actoren, kunstorganisaties en burger-initiatieven, zoals onder meer Arktos en het FMDO.

Nieuwe initiatieven van bewoners en lokale culturele en sociale actoren krijgen hier letterlijk "ruimte". Deze actoren schrijven samen een nieuw verhaal voor de stad. Het is dus een bijzondere manier voor een participatieve stadsontwikkeling. Door ambitieuze aanpak en invulling van 'participatie' is 0.666 een meer dan geschikte partner voor DIP#3. Via DIP#3 stellen we ook de vraag of er in Vlaanderen en Brussel gelijkaardige plaatsen zijn die misschien met elkaar verbonden kunnen worden.

De concrete invulling kondigen we aan in de komende weken op deze pagina en via onze Facebook pagina. Wil je graag af en toe ook via e-mail een berichtje krijgen van de hoogtepunten en ontwikkelingen in DIP#3? Vul dan hieronder je gegevens in. Heb je vragen over dit event? Mail ze dan gerust naar ann.vandevyvere [at] demos.be.

inschrijven

Al onze nieuwsbrieven worden om de twee maanden verzonden. Je kan in onze privacyverklaring lezen hoe we omgaan met je gegevens. Met gegevens bedoelen we zowel de gegevens voor een inschrijving voor een nieuwsbrief, alsook de gegevens voor een inschrijving voor een evenement.