GEANNULEERD - Kick Off 6de editie & Slotevent editie 2019 - Arts in Society Award

item_left

item_right

GEANNULEERD - Kick Off 6de editie & Slotevent editie 2019 - Arts in Society Award

Voorstelling
Thu - 19/03/2020 - 16:00 to 21:30

AANDACHT - De Kick Off / Slotevent van ARTS IN SOCIETY AWARD op 19 maart te Sint Lucas Antwerpen wordt geannuleerd. We volgen het advies van de overheid samen met Sint Lucas Antwerpen, Cera en Dēmos om alle evenementen uit te stellen. We doen dit om ieders gezondheid te waarborgen en denken daarbij aan de meest kwetsbaren onder ons. Een nieuwe datum voor het event wordt geprikt van zodra er meer duidelijkheid is omtrent het Coronavirus.

Kom op donderdag 19 maart naar ons slotevent van de editie van de Arts in Society Award 2019 en naar de kick off van de editie van 2020! Tijdens dit event blikken Cera, Demos en kunsthogescholen in Vlaanderen en Brussel graag samen met je terug op deze geslaagde editie van vorig jaar en lauweren we de resultaten van 13 projecten. Tegelijk vieren we de nieuwe editie van Arts in Society Award 2020 met een feestelijke kick off!

Bij de nieuwe editie gaat het opnieuw over 13 kunstprojecten. Hierbij ontvangen 21 jonge kunstenaars een financiële steun en coaching voor hun maatschappelijk kunstproject. Ze werken samen met 18 partnerorganisaties.

Het besloten programma voor de laureaten van de vorige en de nieuwe editie:

  • 16.00 - 18.00 uur: Kick Off met laureaten van de nieuwe editie 2020: pitch projecten + kader ondersteuning Dēmos en Cera + dialoogtafels met laureaten vorige editie

Het programma open voor publiek:

  • 18.00 - 18.35 uur: Receptie en onthaal
  • 18.35 - 18.45 uur: Verwelkoming
  • 18.45 - 20.30 uur: In de kijker: enkele gerealiseerde projecten en thematische reflectie 'meertaligheid in kunst en zorg' met Sara Dandois (Rooftoptiger)

Wat betekent meertaligheid als je werkt met mensen in een kwetsbare positie, wordt dan normativiteit bevraagd of overstijgt het gemeenschappelijk doel de uitdagingen? Bij het uitrollen van een Arts in Society Award project willen jonge kunstenaars via diverse disciplines en kunst mensen in een kwetsbare positie versterken. Welke taal is verbindend wanneer je samenwerkt met een diverse groep waarin deelnemers anderstalig zijn, een andere cultuur een andere identiteit of beeldtaal hanteren?

We koppelen deze reflectie aan het praktijkvoorbeeld 'Toren van Babel'. Sara Dandois (Rooftoptiger) neemt je mee naar de zomer van 2019. Samen met stadsdichter Maud Vanhauwaert en Antwerpen Boekenstad bouwde Rooftoptiger een grote toren in Antwerpen waarin vele talen en culturen samenkomen. Toren van Babel is een samenbouwproject, maar ook een ontmoetingsplek om ‘universele’ poëzie te delen, een laboratorium voor superdiversiteit en een ode aan de meertaligheid van de stad. Zij bewijzen met dit project dat, net dankzij en niet ondanks de verschillen, je tot een gemeenschappelijke taal en verhaal kan komen. 

Seckou Ouologuem, stadsdichter van Antwerpen, zal met zijn scherpe tong die met veel woordspel en humor dialoog en verbinding maakt, de avond modereren.

  • 20.15 - 20.30 uur: Prijsuitreiking
  • 20.30 - 21.30 uur: Receptie

Plaats: Sint Lucas Antwerpen, Van Schoonbekestraat 143, 2018 Antwerpen

Vind meer over de Arts In Society Award op deze website. Ontvang ook updates via onze Facebook pagina of volg ons op Instagram!

Arts in Society Award is een samenwerking van de coöperatie Cera, kenniscentrum Dēmos en acht kunsthogescholen: KASK & Conservatorium / School of Arts HoGent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, LUCA School of Arts, PXL-MAD School of Arts, RITSC, Koninklijk Conservatorium Brussel en Sint Lucas Antwerpen.

 

Schrijf je hier onderaan gratis in voor het event:

inschrijven

Vul hier in welke jouw organisatie is:
Met een 'ja' kies je voor een inschrijving op onze nieuwsbrief 'Kunst en Cultuur'. Je kan in onze privacyverklaring lezen hoe we omgaan met je gegevens. Met gegevens bedoelen we zowel de gegevens voor een inschrijving voor een nieuwsbrief, alsook de gegevens voor een inschrijving voor een evenement zoals de kick off.